vineri, 9 iunie 2017

Succesul lui Klaus Johannis in Washington, D. C.. Inceputul unei transformari profunde a Romaniei

Acest editorial este publicat si in: Ziarul Buna Ziua Cluj (bzc.ro) 150 000 de cititori pe luna; Blog: emilaluas.blogspot.com; Facebook.com Emil Aluas; Facebook.com Uniunea Ardelenilor Si Banatenilor.

Prezentare autor:              

Cadru universitar în SUA şi Europa, refugiat politic în SUA în 1986, publicist cu peste 1000 de editoriale/articole/interviuri, publicate în România, Germania (Stuttgart), SUA, profesorul Emil Aluaş este fondatorul şi preşedintele Fundaţiei PRO WEST, Cluj.


[În presa Occidentală: ”Cei care am plecat înainte de decembrie 1989 ca refugiaţi politic, am contribuit toţi la căderea comunismului. Culpabiltatea pentru acea formă criminală de comunism, aparţine majorităţii copleşitoare a poporului român. Această majoritate apără şi azi pe foştii securişti, votează pe cei care au respins repetat o Lege a Lustraţiei şi continuă să voteze pe foştii comunişti de rang înalt, sau pe urmaşii lor. (N. B. : Nimeni din presă nu m-a întrebat despre cum am plecat eu în SUA). Majoritatea poporului român persistă şi azi practicând o nedreptate faţă de românii cinstiţi, care suntem şi gândim altfel.  Din decembrie 1989 până în prezent au trecut mai mult de 27 de ani. Românii, în majoritatea lor, continuă să fie la fel de slabi profesional, mici şmecheraşi, mici hoţi-găinari. Toate astea se citeşte pe ei într-o secundă, atât în România, cât şi în lume pe unde-i întâlneşti.  Prof. Emil Aluaş].

Editorial:

Succesul lui Klaus Johannis în SUA. Începutul unei profunde transformări a României.

De peste tot din Vestul Europei, unde mă aflu în ultimele luni, urmăresc cu neastâmpăr, înfrigurare şi entuziasm tot ce se întâmplă în şi despre România. În ultimele 5 zile sunt informat în amănunt despre vizita lui Klaus Johannis în Washington, D. C.. De discursurile sale la primirea, respectiv înmânarea unor premii. Care chiar dacă au valori simbolice, acestea sunt semnificative pentru relaţia SUA-România. De la succesul lui Simona Halep (mâine, sâmbătă, 10.06. 2017, v-a juca finala la Roland Garros). [N. B. Am scris laudativ despre viitorul acestei fetiţe încă din 2013, pe când era doar un copil. Bineânţeles că am fost atacat în mod vulgar de “cititori clujeni”. Ei îşi spun clujeni, în realitate sunt nişte vinituri, născuţi la bloc. Nici a treia generaţie din ei NU vor fi citadini.. Toate aceste mitocănii le fac absolut conştient, în numele “LIBERTĂŢII” sau DEMOCRAŢIEI  româneşti dezlănţuite. Nişte cretini venetici. Veniţi din parinţi cretini. Îi invit să plece din oraşul de pe Someş. “Sooner the better. Those times are coming quickly. These idiots, unfortunately today a majority, will never change. They should know they do not belong in here, in Cluj”].

La întâlnirea cu Directorul CIA, Mike Pompeo, Preşedintele Klaus Johannis ne-a prezentat ca un aliat credibil al SUA, un aliat pe care se poate conta pe termen lung. Preşedintele nostru a prezentat România ca o ţară cu VALORI Vest-Europene. O foarte bună fotografie a situaţiei actuale din Europa, cu schimbările neaşteptate după alegerile anticipate de ieri, joi, 09. 06. 2017, din Anglia, a fost articulată de Generalul Constantin Degeratu în interviul live, acordat lui Unteanu, ieri, 09. 06, 2017, vezi pe adevarul.ro.                                                       

Cei care au contribuit la prezentarea unei alte Roamânii decât cea de tip sovieto-slav, Est-European, a fost Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, şi actualul Director SRI Eduard Hellvig, care l-au insoţit la Washington, la toate întâlnirile, pe Preşedintele Klaus Joahnnis. Un merit îl mai au şi câţiva, DOAR CÂŢIVA, consilieri ai Preşedintelui. Ceilalţi, inclusiv Ambasadorul României la Washington, au fost şi vor rămâne nişte fuguranţi inutili. Toţi sunt ceea ce au fost încă de la propulsarea lor în structurile de vârf ale conducerii României. Foşti, sau urmaşi ai structurilor nationalist-comuniste.

Nu comentez întâlnirile Preşedintelui cu comunitatea românească din SUA. Cu riscul de a mă repeta, rămân la aceeaşi poziţie avută din totdeauna: Am evitat comunităţile de români. Excepţie au fost cei cu care, cu o mare grijă, i-am selectat. Am locuit timp de 8 ani, în Bloomington, Indiana, cu: Profesorul Matei Călinescu-Literatură Comparată; Profesorul Ciprian Foiaş-matematician de mare renume internaţional; Cristina Papadopol (fostă Ilioaie)-profesoară de limba romană; Profesor Emeritus Nicolae Spulber; Mihai Botez-matematician de renume, care împreună cu Matei Călinescu au fost prezenţi la cel puţin două concerte de-ale mele în Bloomington, IN; Au fost, şi mai sunt, caţiva foşti colegi de generaţie de la Cluj, care locuiesc în SUA şi Canada. Toţi clujeni autentici, liberali progreşiti, intelectuali de mare clasă formaţi încî de la Cluj. Toţi generaţia Post-Beatles.

Pentru prima dată sunt mândru că am un preşedinte care mă reprezintă peste Atlantic ca EUROPEAN, cu valori ca a Franţei, Angliei, Germaniei. TREBUIE să menţinem acest statut pentru totdeauna. LA ORICE PREŢ.

Prof. Emil Aluaş                                                        Vineri, 9 iunie, 2017
Preşedinte-Fondator                                                  Budapesta
Fundaţia  PRO WEST
Blog: emilaluas.blogspot.com


EA/cc:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu