sâmbătă, 3 iunie 2017

Mugur Isarescu, alias MANOLE, Grupul Bilderberg

Acest editoral este publicat si in: Ziarul Buna Ziua Cluj (bzc.ro) 150 000 de cititori pe luna; Blog: emilaluas.blogspot.com; Facebook.com Emil Aluas; Facebook.com Uniunea Ardelenilor Si Banatenilor.

Prezentare autor:              

Cadru universitar în SUA şi Europa, refugiat politic în SUA în 1986, publicist cu peste 1000 de editoriale/articole/interviuri, publicate în România, Germania (Stuttgart), SUA, profesorul Emil Aluaş este fondatorul şi preşedintele Fundaţiei PRO WEST, Cluj.


[În presa Occidentală: ”Cei care am plecat înainte de decembrie 1989 ca refugiaţi politic, am contribuit toţi la căderea comunismului. Culpabiltatea pentru acea formă criminală de comunism, aparţine majorităţii copleşitoare a poporului român. Această majoritate apără şi azi pe foştii securişti, votează pe cei care au respins repetat o Lege a Lustraţiei şi continuă să voteze pe foştii comunişti de rang înalt, sau pe urmaşii lor. (N. B. : Nimeni din presă nu m-a întrebat despre cum am plecat eu în SUA). Majoritatea poporului român persistă şi azi practicând o nedreptate faţă de românii cinstiţi, care suntem şi gândim altfel.  Din decembrie 1989 până în prezent au trecut mai mult de 27 de ani. Românii, în majoritatea lor, continuă să fie la fel de slabi profesional, mici şmecheraşi, mici hoţi-găinari. Toate astea se citeşte pe ei într-o secundă, atât în România, cât şi în lume pe unde-i întâlneşti.  Prof. Emil Aluaş].

Editorial:
Mugur Isărescu (nume de cod Manole) a lipsit DIN NOU de la întâlnirea Grupului Bilderberg.

De vre-o două săptămâni presa din România este dominată de un anunţ scurt, iritant de consecvent: Ca MANOLE, alias Mugur Isărescu, securistul zelos, cu grad de ofiţer în Servicul de Securitate Comunistă, de 27 de ani Guvernator al Băncii Naţionale Române, fost prim-ministru al României, candidat serios la preşedenţia ţării, a lipsit din nou la întâlnirea Grupului Bilderberg. Deci a mai lipsit şi înainte. Dar când nu a lipsit, pe cine a reprezentat ? Pe români ?. România ? Ma îndoiesc. Se cunoaşte de decenii existenţa acestui GRUP BILDERBERG despre care se spune că decide mersul lumii. Nu am crezut niciodată în grupuri şi teorii ale conspiraţiei. Au axistat şi vor exista întotdeauna grupuri de interese. Dar şi acestea sunt cu puteri din ce în ce mai limitate.

Ce-ar fi ca MANOLE (Mugur Isarescu) alături de toţi cei care au lucrat ca informatori, şi angajaţi permanenţi în Securitatea Dictaturii Comuniste din România, să lipsească în totalitate din viaţa publică. Am mai spus: nimeni nu doreşte să se atingă de veniturile lor, averii extraordinar de mari, acumulate de aceşti umanoizi începând cu 15 decembrie, 1989, până în prezent. Doar să nu mai apară în public. Pentru că noi dorim să nu mai avem de a face cu o istorie a ruşinii. NU. Aceşti indivizi nu au apărat pe NIMENI.

Ce-ar fi ca foştii securişti şi pcr’işti de rang înalt de la Cluj să renunţe total la apariţia lor în presa locală şi din Ardeal şi Banat. De când eram student în anul II şi până în prezent toate problemele mele din România au fost NUMAI la nivel instituţional. Nicăieri în alte ţări în care am locuit şi muncit foarte mult, nu am avut probleme. Am fost educat să urmez numai partea legală a lucrurilor. Oare de ce numai în Romînia este altfel ?.
                                                                                             
Şi pentru Preşedenţia României trebuie să existe un proces de învăţare. Noi, inclusiv eu, dorim ca totul să fie făcut repede şi perfect. Eu îmi cer scuze preşedintelui Klaus Johannis pentru criticile aduse lui începând cu perioada imediată a mandatului său ?. La ultima declaraţie publică insă, a spus textual: “toţi cei care au comis, sau din cauza cărora s-au produs crime în timpul Revoluţiei Române şi a mineriadelor care au urmat, TREBUIE să fie pedepsiţi”. Întreaga mea generaţie aşteaptă măsuri concrete pentru îndeplinirea acestui legământ. Până acum au trecut 27 de ani.

Câteva precizări. Unu: Vizita lui Klaus Johannis la Washington, NU este rezultatul “muncii” Ambasadorului Liviu G. Maior (fostul director SRI, în prezent cu dosar penal la DNA pentru folosirea neautorizată a coloanei oficiale). Doi: Este adevărat: România este parte a Frontului Estic al NATO, dar să nu sărim peste cal (Do not jump over the horse, un excelent articol despre megalomania românească apărut în adevarul. ro). Trei: Am citit Laudatio de la UBB cu ocazia acordării titlului de Doctor Honoris Causa Prinţului Charles: Minţim în istorie fără pic de jenă: UBB, clădirea principală în forma actuală, a fost înfiinţată la 1872 de către Regatul Ungariei, evident aprobată de Viena. Ca importanţă şi dimensiuni a fost cea de a-II-a universitate din Regat, după cea din Budapesta (N. B. Ca vechime Universitatea din Pecs, înfiinţată la 1376, este una din cele mai vechi din Europa). Data de 1581 corespunde infinţării la Cluj a Colegiului Iezuit, (la acea vreme românii ca grup etnic nu exista în atenţia celor care stapâneau Transilvania). Patru: Citatul din “Ardealul” a lui Nicolae Bălcescu se referă la Ţara Ardealului. Nu la România. (ca elev, am scris pentru d-na profesoară Ileana Căpuşan, cel puţin două analize literare cu şi despre acest citat). România nu exista sub forma actuală la mijlocul secolului XIX. Indiferent dacă ne convine sau nu, ISTORIA TREBUIE REDATĂ conform realităţii de atunci. Altfel este ÎNDOCHTRINARE.

Prof. Emil Aluaş                                                        Sâmbătă, 3 iunie, 2017
Preşedinte-Fondator                                                  Budapesta
Fundaţia PRO WEST
Blog: emilaluas.blogspot.ro


EA/cc:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu