luni, 14 noiembrie 2016

Prezentare autor:

Cadru universitar în Europa şi SUA, refugiat politic în SUA în 1986, publicist cu peste 900 de editoriale/articole/interviuri, publicate în România, Germania (Stuttgart), SUA, profesorul Emil Aluaş este fondatorul şi preşedintele Fundaţiei PRO WEST, Cluj.
Editorial:
Donald Trump şi o Românie care trebuie să se schimbe radical.

Noi, România, suntem într-un război hibrid cu Rusia din 2014”, a declarat Generalul Constantin Degeratu la Realitatea TV, sâmbătă, 12 noiembrie, 2016, în cadrul emsiunii lui Alexandru Cumpănaşu, el însuşi fiu de general de securitate. Total neinspirată invitaţia lui Vasile Puşcaş de la Cluj, declarat în mass-media clujeană ca fost ofiţer al securităţii comuniste. Trimis cu bursă Fullbright pentru culegere de informaţii pentru comuniştii, trimis deci la Universitatea Illinois, Champaign-Urbana. Şi a mai fost numit şi “negociator şef al României la UE”. Un negociator catastrofal. Un amator. Păcat că numeni nu citeşte Tratatul de Aderare a României la UE, tratat din cauza căruia suferim şi în ziua de azi. Blamez întreaga mass-media românească pentru faptul că şi în prezent, după 27 de ani de la Revoluţia Anticomunistă, mass-media continuă să invite să apară în public foşti comunişti de rang înalt şi foşti securişti cu grade înalte în structurile SISTEMULUI care toţi au distrus vieţi, familii şi destine. Toţi aceşti nemernici sunt în continuare în funcţii politice şi de învăţămant de rang înalt, deşi şi-au bătut joc de această ţărişoară în ultimii 60 de ani. Ba şi-au făcut pe banii contribuabililor şi o Academie de Securitate a Apărării Naţionale, cu peste 600 de membrii, toţi cu titlul de doctori, titluri date de ei pentru ei. “Prin aceste doctorate membrii SISTEMULUI au vrut să se inobileze”, a declarat ironic un fost preşedinte al României. În cazul lui Vasile Puşcaş (membru în Consiliul de Administraţie al Băncii Transilvania, bancă la care SRI are deschise conturile după căderea Băncii Dacia Felix, prin 1995, 1996. Vasile Puşcaş are terminată Facultatea de Filozofie. Deci nici o pregătire în finanţe). Precum şi a altor “foşti”, doar câteva mii în Cluj, SISTEMUL, decani, academicieni, oameni de afaceri, toţi cu gândire şi educaţie naţionalist-comunistă, SISTEMUL deci, îi apără cu ferocitate şi velocitate. Oare de ce ? Oare până când ? Oare nimeni nu v-a plăti pentru toate acestea ? Toţi “ăştia mari”sunt nişte nesimţiţi pentru că ei ştiu cine sunt şi ce au făcut atunci, în comunism, şi ce fac în prezent, şi totuşi rămân, acceptă saă apără în public. Foştilor comunişti nu le pasă. Ei sunt acum cu americanii, apoi vor fi cu ruşii, apoi din nou cu americanii. Şi tot aşa. Un lucru uită românii în prezent. Că America, Vestul în general, nu v-a mai uita.

Cunosc bine America. Le vorbesc şi le scriu le limba, la propriu şi la figurat. Cunosc în amănunt istoria. Cunosc americanii şi modul lor de gândire. Sunt eu însumi american. Donald Trump a devenit preşedinte pentru mine oarecum firesc. Ca şi în România, elita politica americană şi-a pierdut credibilitatea. Diferenţa este că românii nu sunt capabili de schimbare. America nu va părăsi niciodată România, dar se poate oricând ca România să părăsească America. Îmi cunosc neamul şi ştiu că românii nu se gândesc niciodată la consecinţe. La nivel general, de grup sau indivizi, românii au vut întdeauna nevoie de cineva să-i protejeze. Dar ei, românii, nu vor proteja niciodată pe nimeni.
Continuare…/2
- 2 -
Noi românii trebuie să ne schimbăm radical. America nu va mai tolera corupţia, chiar dacă DNA’ul va exista şi pentru următorii 20 de ani. În timp ce poporul american plăteşte din taxe şi impozite apărarea României, inclusiv construcţia Deveselu, românii trebuie să se oprească să mai fure. America nu va mai tolera minciuna. Să revendici mereu ridicarea vizelor de intrare în SUA, iar în acelaşi timp să critici poporul american ca fiind de vină pentru toate relele de pe pământ înseamnă să joci la două capete. Ridicarea bugetului apărării la 2% este imperativ: Am scris în cel puţin două editoriale despre necesitatea devansării anului 2017 de ridicare a procentului apărării.

Donald Trump ar putea dovedi că, deşi venit din afara sistemului politic, poate fi un preşedinte foarte bun a celei mai mari superputeri de pe glob. Jean Claude Juncker, Preşedintele Consiliului Europei, este cel puţin un diletant făcând caracterizarea lui Donald Trump ca fiind un individ care nu cunoaşte cultura şi civilizaţia Europei. D-nul Juncker, ca şi toţi ceilalţi din Consiliul şi Parlamentul Europei, sunt nu numai lipsiţi total de cunoştinte de cultura generală a americanului, dar habar nu au că Donald Trump cunoaşte mai bine Europa decât toţi cei de la Bruxelles şi Strasbourg împreună. Numai şi pentru faptul că Donald Trump a fost şi este căsătorit cu două femei din Centrul Europei, Cehia şi Slovenia. Deci şi copii lui sunt descendenţi direcţi din Europa Centrală.

Prof. Emil Aluaş Luni, 14 noiembrie, 2016
Preşedinte-Fondator Cluj-Napoca, RO
Fundaţia PRO WEST


EA/cc:

Un comentariu:

  1. Pe baza celor de mai sus devine mai clar ponderea național-comuniștilor de factură securistă, în funcții de decizie, nu numai în București, dar și în Cluj !

    RăspundețiȘtergere