luni, 21 noiembrie 2016

Romania in fata unei Rusii, IMPERATOR al crestinismului ortodox

Prezentare autor:

Cadru universitar în Europa şi SUA, refugiat politic în SUA în 1986, publicist cu peste 900 de editoriale/articole/interviuri, publicate în România, Germania (Stuttgart), SUA, profesorul Emil Aluaş este fondatorul şi preşedintele Fundaţiei PRO WEST, Cluj.
Editorial:
România în faţa unei Rusii care se consideră IMPERATOR al creştinismului ortodox

(Declaraţie în presa occidentală: ”Toţi cei care am plecat, legal sau ilegal, ca refugiaţi politici din România, am contribuit la căderea comunismului. Culpabiltatea pentru acea formă inumană şi criminală de comunism specific românesc aparţine majorităţii copleşitoare a poporului român”. Prof. Emil Aluaş).

Tot ce am prezis în urmă cu 5 ani s-a împlinit în favoarea Rusiei. Tot ce scriu şi prezic acum se va împlini. Numai neputinicioşii tupeişti din mass-media românească, TV, Radio şi presa scrisă, au susţinut şi susţin că nimic nu se poate anticipa. Greşit. Sunt habarniştii “rumânskii”, toţi în funcţii de conducere a României, inclusiv la nivel de preşedinţi a-i acestei ţărişoare singure cu o populaţie care nici acum, la început de secol XXI, nu ştie în ce direcţie să meargă. Foarte probabil ca preţul care îl vom plăti ca ţară, ca popor, să fie foarte mare. Dar la nivel de gaşcă, sau găşti, prieteni rude şi familie, nu ne interesează. Continuăm să furăm şi să minţim cât mai mult cu putinţă. Prin şpăgi şi o diabolică reţea de relaţii ne zbatem să obţinem un loc de muncă la o instituţie de stat. Aici, la stat, unde avem asigurat salarul lunar, indiferent de ce şi cum facem, protejaţi de sindicat, păcălim locul de muncă prin: lene, mediocritate, pierdere de timp, nunţi şi boteze, făcut zacuscă şi “jinars de prune”, vacanţe “în afară”. “În afară” de unde, că doar toţi susţinem că suntem membru deplin al UE. Sau nu ne ridicăm la nivelul unui membru deplin ? Deci noi ştim asta însă nu vrem să o formulăm în cuvinte, şi să o spunem tare. Deci suntem şmecheri. Jucăm dublu. Vorbim interminabil la cafea, la locul de muncă. Suntem naţiunea din UE care ne petrecem cel mai mult timp la locul de muncă, dar avem şi cea mai slabă productivitate din UE. Deci ce facem la muncă ? Vorbim. Mai vorbim pe stradă, în toate mijloacele de transport, mai ales cele din oraş, şi la pretinsele consfătuiri. Le-am listat doar pe câteva. Pentru pensionari, citez: “ atâta vreme cât ne dau pensia, pentru noi (pensionarii), totul este în regulă”. Dar oare merităm aceste pensii ? Cunosc fost judecător din Cluj care are o pensie de 12 200 de RON pe lună. Când l-m văzut ultima dată era mort de beat în fosta vărzărie de pe Eroilor (fosta P. Groza). M-am interesat ce a făcut deosebit (profesional) care să justifice această pensie. Mi-a răspuns chiar el: “N-am făcut NIMIC”. Vom vedea cât timp se vor mai primi “aceste pensii atât de sigure de la Statul Român ”. Din nou, suntem şmecheri.

Rusia este atrasă de un naţionalism slav, întărit de religia ortodoxă. Rusia este convinsă ca are un destin mesianic, acela de a opri înaintarea spre est a occidentului. Ea, Rusia se consideră un apărător al creştinismului ortodox iar misiunea ei este să apere şi să extindă această religie. Pentru aceasta este angajată să urmeze un plan bine prestabilit la Moscova. Primele etape le-a început şi se vede ca le trece cu succes. Vezi alegerile
Continuare…/2
- 2 -
sfârşite cu victoria pro-ruşilor din Republica Moldova, Bulgaria, aplicţiile militare din
Serbia cu participarea aviaţiei miltitare ruse. Belarus şi Slovacia sunt de mult apărători ai “relaţiilor constructive” cu Rusia. Georgia, Abhazia, Crimeea, Ossetia de Sud şi Estul
Ucrainei, sunt deja forţate să accepte să fie aproape total influenţate de Rusia.

Scopul lui Vladimir Putin este dezmembrarea Occidentului. Urmează alegerile din Franţa de anul viitor, apoi alegerile din Olanda, Austria, chiar Germania. În paralel Rusia se ocupă de slăbirea UE în general, dara mai ales slăbirea NATO. Momentul este prielnic. Concentrarea Rusiei asupra Poloniei, unde scutul antirachetă urmează sa intre în funcţiune în 2018, se justifică prin graniţa comună pe care aceste două ţări o au. O foarte competentă analiză a fost a lui D-l Paul Miller, publicată în revista Foreign Policy. Estimarea autorului este clară: Următoarea mişcare, poate chiar un atac a Rusiei, va fi asupra ţărilor baltice.

Privind interesul Rusiei pentru România acesta a rămas sub formă de avertisment asupra instalaţiei de la Deveselu. Extrem de importantă rămâne atitudinea SUA vis-a-vis de soarta ţării noastre. Până în prezent preşedintele ales, Donald Trump, a trimis un singur mesaj de siguranţă către Polonia. Mult, foarte mult va depinde de puterea Ministerului de Externe Român, dacă acesta va avea puterea de a intra în Casa Albă, pentru a reaminti Washingtonului despre parteneriatul nostru strategic cu SUA. Este un lucru care trebuie să-l ştim că ridicarea a 2% din PIB pentru apărare ar fi trebuit deja să fie aplicat. Am propus acest lucru încă în urmă cu un an. Dar mi se pare că Bucureştiul rămâne un loc străin pentru mine, ca şi faţă de mulţi alţi ardeleni competenţi, cu experienţă în SUA.

Prof. Emil Aluaş Luni, 21 noimebrie, 2016
Preşedinte-Fondator Cluj-Napoca, RO
Fundaţia PRO WEST


EA/cc:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu