luni, 20 februarie 2017

De la dictatura politica in comunism, la dictatura coruptiei dupa revolutie

Acest editorial este publicat si in: Revista Agero-Stuttgart (agero-stuttgart.de), 400 000 de cititori pe luna. Revista este citita si in SUA si Canada; Ziarul Buna Ziua Cluj (bzc.ro), 150 000 de cititori pe luna. Facebook.com Emil Aluas;  Facebook.com Uniunea Ardelenilor Si Banatenilor.

Prezentare autor:
Cadru universitar în Europa şi SUA, refugiat politic în SUA în 1986, publicist cu peste 900 de editoriale/articole/interviuri, publicate în România, Germania (Stuttgart), SUA, profesorul Emil Aluaş este fondatorul şi preşedintele Fundaţiei PRO WEST, Cluj.

[Declaraţie în presa occidentală: ”Cei care am plecat, la acea vreme legal sau ilegal, ca refugiaţi politici din România înainte de decembrie 1989, am contribuit toţi la căderea comunismului. Culpabiltatea pentru acea formă inumană şi criminală de comunism specific românesc, aparţine majorităţii copleşitoare a poporului român, în frunte cu foştii PCR’şti, tot ei actualii conducători. După decembrie 1989 această majoritate copleşitoare a respins repetat o Lege a Lustraţiei şi continuă să aleagă pe foştii comunişti de rang înalt, sau pe urmaşii lor. Până în acest moment nici un trust de presă nu m-a interogat despre cum am plecat eu în SUA. Majoritatea poporului român continuă şi azi să participe la o mare nedreptate împotriva altor români, adică: români cinstiţi, care gândim şi suntem produsul Ocidentului. Din decembrie 1989 până în prezent au trecut mai mult de 27 de ani. Majoritatea copleşitoare a românilor continuă să fie: slabi profesional, şmecheri, hoţi, majoritatea mici-găinari. Asta se citeşte pe ei, pe feţele lor, pe felul în care vorbesc şi-şi organizează gândurile, atât în România cât şi în lumea largă“. Prof. Emil Aluaş].

Editorial:

De la dictatura politică în comunism, la dictatura corupţiei după revoluţie.

Fenomenul este simplu şi eficace. Fiecare a furat în dictatura comunistă la nivelul lui socio-profesional. Toată România era într-o reţea de relaţii între rude, prieteni, colegi, “o mână spală pe alta”. După 15 decembrie 1989 fiecare a continuat să fure prin corupţie menţinând aceleaşi principii, rudenie, prieteni, “o mână spală pe alta”. Şi din nou, fenomenul este în derulare şi în prezent la nivelul întregii ţări. Toate categoriile socio-profesionale, într-o ţară extrem de eterogenă, au fost şi sunt implicate. Iarăşi şi iarăşi mi se v-a spune că “nu toţi”. Aceasta este teoria conform căreia în spatele fiecăruia dintre noi trebuie să existe un poliţist (miliţian) pentru ca să se ştie cine “fură” sau cine “nu fură”. Este absurd. Românilor (posibil şi altor naţii din zona noastră geografică), nu le-a plăcut niciodată să fie incluşi în generalizări. Întotdeauna vor exista excepţii, acestea sunt însă întotdeauna extrem de puţini şi nu definesc o naţiune. La nivel naţional majoritatea românilor acceptă această caracatiţă, adică să fie de partea diavolului. A, nu vrei ?. Te obligăm !“. Avem o legislaţie unică în Europa privind finanţarea şi publicitatea în alegeri”. Este declaraţia unui europarlamentar român. Se referă la o atât de mare încâlceală legislativă încât nimeni nu se incumetă să traducă aceste legislaţii în limbile ţărilor lor din Europa. “Îţi poate distruge logica lucrurilor” îmi spun unii. Am scris şi publicat în urmă cu vreo 4, 5 ani, despre acest conflict între bătrâni şi tineri. Atunci eu subliniind că “deocamdată încă nu s-a trecut la o manifestare pe faţă”. Acum conflictul este pe faţă. Îngrijorător este că am cules sute de declaraţii de la participanţii veniţi în Piaţa Unirii din Cluj, cu copii în braţe, care mi-au spus că nu vor renunţa. Că ei fac acest demonstraţii mai ales pentru copii lor. 

Şi pentru că tot ce scriu eu se bazează pe istoria şi experienţa mea de-o viaţă în Cluj, mă voi menţine la experienţa şi fenomenele oraşului care m-a crescut şi m-a format. Nici unul din oamenii politici din Cluj de după 1989, nu aparţine, nu s-a format la Cuj. Ei sunt nişte falşi clujeni, venetici, care nu au sentimentul de apartenenţă la istoria şi cultura Central Europeană. Pentru că Clujul aparţine istoric şi geografic unei istorii şi culturi care nu are nimic comun cu Bucureştiul, Iaşul, Constanţa sau Craiova. Această realitate, susţinută de fapte istorice, nu place să fie auzită de cei de peste Carpaţi. Da, în acest moment, mjoritatea celor care au domiciliul în Cluj, NU aparţin oraşului meu. Şi mai este ceva: Oraşul meu NU a fost niciodată, în întreaga lui istorie, un oraş cu politică de tip POPULAR. Ca să locuieşti în Cluj este o favoare care ţi se face. Mi se comunică de la Primărie că “anul 2016 s-a încheiat cu 33 000 de noi solicitări de domiciliul în oraşul de pe Someş. Toate solicitările vin de la persoane de la sud sau est de Carpaţi”. Nu am verificat veridicitatea informaţiei. Dar este o cifră mare. Mă simt invadat. Chiar ameninţat. Întrebarea este: “aduc aceşti imigranţi ceva nou, ceva care să contribuie la progresul oraşului, comunităţii, regiunii noastre, Ardeal ?”. Da, avem nevoie de mână ieftină de lucru. Dar aceasta TREBUIE să fie calificată. Altfel nu avem nimic de câştigat. NECALIFICAŢI avem şi noi la Cluj cu zecile de mii. Sunt toţi cei care se află în Cluj datorită înfiinţării total nepotrivite a CUG’ului, şi a altor zeci de intreprinderi infiinţate forţat de dictatura comunistă. Îi poţi vedea zilnic în centrul oraşului Cluj. Au feţele şi expresiile rătăcite, sunt vădit dezrădăcinaţi, fără identitate, într-un oraş eminamente germanic. Toţi aparţin caracatiţei româneşti, care nu creează niciodată nimic, şi mai ales nimic de calitate. Toţi sunt cu feţe şi expresii de şmecheraşi. Am ajuns un oraş închis străinilor. De la UBB mi se spune că se continuă angajarea fără ca posturile să fie publicate în buletinele de specialitate din lume. O ruşine. Oare până când ? Şi când mă gândesc că totul ni se trage de la lipsa unei Legi a Lustraţiei, sau aplicarea punctului 8 a Declaraţiei de la Timişoara. Încă nu este târziu.

Prof. Emil Aluaş                                                   Duminică, 19 februarie, 2017
Preşedinte-Fondator                                              Cluj-Napoca
Fundaţia PRO WEST, Cluj


EA/cc:  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu