vineri, 14 iulie 2017

Este Romania parte a Uniunii Europene si NATO ?

Editorialul este publicat si in: Ziarul Buna Ziua Cluj (bzc,ro) 150 000 de cititori pe luna; Blog: emilaluas.blogspot.com; Facebook.com Emil Aluas; Facebook.com Uniunea Ardelenilor Si Banatenilor.

Prezentare autor:              

Cadru universitar în SUA şi Europa, refugiat politic în SUA în 1986, publicist cu peste 1000 de editoriale/articole/interviuri, publicate în România, Germania (Stuttgart), SUA, profesorul Emil Aluaş este fondatorul şi preşedintele Fundaţiei PRO WEST, Cluj.


[În presa Occidentală: “Cei care am plecat legal sau ilegal atunci din România, ca refugiaţi politic, înainte de decembrie 1989, am contribuit toţi la căderea comunismului. Culpabiltatea pentru acea formă criminală de comunism, aparţine majorităţii copleşitoare a poporului român. Această majoritate apără şi azi pe foştii securişti, votează pe cei care au respins repetat o Lege a Lustraţiei şi continuă să voteze pe foştii comunişti de rang înalt, sau pe urmaşii lor. (N. B. : Nimeni din presă nu m-a întrebat despre cum am plecat eu în SUA. Nici un trust media nu a intervievat pe nici un securist sau informator al securitatii dovediti ca atare prin tribunal). Majoritatea poporului român practică şi azi conştient o mare nedreptate faţă de românii care gândim altfel. Românii din care eu fac parte suntem de zeci de ani în Uniunea Europeana şi în NATO.  Majoritatea românilor din România însă NU sunt. Şi ca ei majoritatea instituţiilor Statului Român. Din decembrie 1989 până în prezent au trecut mai mult de 27 de ani. Românii, în majoritatea lor, continuă să fie slabi profesional, mici şmecheraşi, mici hoţi (vezi zecile de mii de plagiatori), mici găinari megalomani. Toate se văd pe faţa lor într-o secundă. Atât în România câ şi în lume pe unde-i întâlneşti”.  Prof. Emil Aluaş].

Editorial:

Este România cu adevărat în Uniunea Europeană şi în NATO ?

Întâlnesc zilnic pe strazile Clujului, iar in ultima perioada şi în alte oraşe din Ardeal şi Banat, persoane pe care le cunosc de dinainte de 1989. Aceste persoane nu s-au schimbat deloc, nici în gândire, nici în ce priveşte scopul vieţii lor. Mulţi îmi prezintă copii şi nepoţii lor. Aceştia sunt la fel ca părinţii, respectiv bunicii lor. Toţi, dar absolut toţi îmi relatează cu zâmbetul de şmecheraş cum au reuşit ei să păcălească sistemul şi să se pensioneze cu pensii mari, deşi toată viaţa lor ei ştiu că nu au făcut nimic serios. Copii lor sunt la fel. Iar nepoţii lor absolt la fel. Aştia din urmă mi se prezintă ca şi cum ei ştiu să vorbească limba engleză. În realitate nu ştiu decât câteva cuvinte învăţate la TV pe care le învârt într-un amalgam neinteligibil.

Am întâlnit nepoţi de-ai lor care au absolvit Cambrige, Oxford, London Royal University etc., şi care au refuzat să răspundă în limba engleză. Dumnezeu ştie ce fel de şcoală au făcut. Am predat două veri la rând în Summer Session la Lehigh University, in Betlehem, PA, cursuri de vară cu valoare de 12 credite. Deşi o universitate particulară foarte scumpă, am întâlnit totuşi şi 5 studenţi români. Nici unul nu avea nimic cu învăţătura. Erau acolo pentru că parinţii le plăteau şcoala, cam 45 000 de dolari pe an. Suma fiind doar preţul şcolii. Urmau apoi restul: carţile, cazarea, mâncarea, maşină, “alte chetuieli”.
                                                                                               
Engleza lor era foarte chinuită. Au încercat să mă lămureasca că “nu interesează pe nimeni şcoala, pe toată lumea de acolo, de la Lehigh University, interesează doar banii”. Eu ca profesor la aceasta universitate îi contrazic profund. Habar nu aveau de ceriţele unei curricule impuse de sistemul de învăţământ universitar al SUA. Dar ei erau români. Erau ne-trecuţi prin focul unor etape istorice dintre cele mai dure din istoria Occidentului.

De ce afirm că România şi românii nu fac parte din Uniunea Europeană şi NATO ? Pentru că în toate oraşele din Ardeal pe care le frecventez în mod aproape regulat nici o persoană nu gândeşte ca un european, sau ca un occidental. Modul lor de gândire care trădează şi valorile lor, este a individului fără identitate, a individului care păcăleşte în permanenţă pe cineva.

Este foarte adevărat că ceva s-a deteriorat şi în Occident. Ceva care trebuie să revina cât mai repede la valorile tradiţionale care au făcut ca Occidentul să fie dorit de majoritatea populaţiei de pe glob. Afirmaţia lui Mihail Neamţu în cartea sa “Fenomenul Trump” (carte distribuită prin cotidianul România Liberă) nu este adevărată. Prin numirea lui Donald Trump ca preşedinte al SUA, America nu “a încercat disperat să-şi recapete normalitatea”. Clasa mijlocie din SUA a dorit să implementeze încă odată ceea ce fondatorii celei mai iubite democraţii din lume au conceput încă de la începutul acestei civilizaţii de peste Atlantic

România şi românii trebuie să înţeleagă că nu pot fi parte a UE şi NATO prin şmecherii. Una din ele fiind solicitatarea creşterii salariale fără a oferi nimic în schimb, în disciplina muncii şi productivitate. Am făcut această observaţie unei categorii profesionale bugetare căreia i s-a majorat salarul cu peste 100 la 100; “Iar acum v-a trebuii să prestaţi o muncă profesionistă impecabilă”, zic eu. Răspunsul a fost şocant: “Despre asta vorbim noi mai târziu”. De aceea noi încă NU suntem parte a UE şi NATO.

Prof. Emil Aluaş                                                        Vineri, 14 iulie, 2017
Preşedinte-Fondator                                                  Budapesta
Fundaţia  PRO WEST, Cluj
Blog: emilaluas.blogspot.com


EA/cc:  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu