vineri, 19 iulie 2019

Partidul Banatul Aniversare

Emil Aluas, 07 19. 2019, din Livonia, MI, SUA.

Am respectat intotdeauna Banatul. Istoria si mentalitatea lor de popor harnic si organizat. Svabii au avut o imensa contributie la aceasta cultura fara egal in aceasta regiune a Europei. Din pacate sunt in SUA pana in noiembrie, a. c.. La Multi, Multi Ani !. Emil Aluas, Uniunea Ardelenilor SI Banatenilor (UAB), Cluj.

Partidul Banatul

Acum 301 ani a fost încheiat Tratatul de pace de la Passarowitz dintre Imperiul austriac şi Imperiul otoman, în urma căruia Banatul a devenit, graţie strălucitelor victorii obţinute de prinţul Eugeniu de Savoya, domeniu de coroană al Casei de Habsburg. Evenimentul a avut o mare însemnătate în istoria regiunii noastre, deoarece el a marcat începutul unei perioade de dezvoltare fără precedent pe toate planurile şi intrarea Banatului în zona de civilizaţie central-europeană. Din aceste motive, ziua de 21 Iulie a fost declarată Ziua Banatului.

Cu ocazia acestui moment solemn, Partidul Banatul doreşte să-i felicite pe toţi bănăţenii de ziua lor şi să le adreseze urarea de La mulţi ani cu sănătace!
Cu această ocazie, Partidul Banatul îi invită pe toți cei care iubesc și respectă Banatul, să sărbătorească alaturi de noi, duminica de la ora 11,în cadrul expoziției ce prezintă Tratatul de pace de la Pasarowitz,din incinta Bastionului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu