joi, 29 decembrie 2016

Va fi din nou URSS. Foarte curand

Prezentare autor:

Cadru universitar în Europa şi SUA, refugiat politic în SUA în 1986, publicist cu peste 900 de editoriale/articole/interviuri, publicate în România, Germania (Stuttgart), SUA, profesorul Emil Aluaş este fondatorul şi preşedintele Fundaţiei PRO WEST, Cluj.

[Declaraţie în presa occidentală: ”Cei care am plecat, legal sau ilegal, ca refugiaţi politici din România înainte de decembrie 1989, am contribuit toţi la căderea comunismului. Culpabiltatea pentru acea formă inumană şi criminală de comunism specific românesc, aparţine majorităţii copleşitoare a poporului român, în frunte cu foştii şi actualii şefi PCR. După decembrie 1989 această majoritate copleşitoare a respins repetat o Lege a Lustraţiei şi continuă să aleagă pe foştii comunişti de rang înalt, sau pe urmaşii lor. Majoritatea poporului român continuă şi azi să participe la o mare nedreptate împotriva umanităţii. Din decembrie 1989 până în prezent au trecut 27 de ani. Mai mult de un sfert de secol. Oare până când v-a continua această perseverentă culpabilitate a românilor ?”. Prof. Emil Aluaş].

Editorial:
Va fi din nou URSS. Foarte curând.

Tot ce am scris şi publicat din 1990 până în prezent s-a împlinit.  Când aştern aceste rânduri, 29 decembrie, 2016, sunt plecat din România de mai bine de două săptămâni. Aloc zilnic între doua-trei ore de lectură a presei din România şi din lume. Apar din ce în ce mai puţine articole ca retrospectiva a ce s-a întâmplat în decembrie, 1989. “Acei oameni, foarte mulţi tineri, au murit degeaba”, îmi spun colegii din Cluj. Tocmai am terminat de votat noul legislativ al României, iar ţara a devenit roşie, PSD’istă.  La propriu. Cu excepţia judeţelor Cluj, Alba şi Sibiu, şi a patru judeţe din Ardeal care aparţin UDMR’ului, toată România este roşie. Am crezut că am scăpat de această culoare blestemată pentru noi, pentru libertatea noastră. La români, în România, se pare că NU..

La 24 decembrie, 2016, s-a semnat la Moscova rezoluţia de restaurare a URSS. Semnatarii sunt: Rusia, Belarus, Republica Moldova, Ucraina, Kîrghiztan. Vor urma şi alte ţări din Centrul şi Estul Europei. În urmă cam cu două săptămâni Mihail Gorbaciov a făcut o declaraţie publică în care îşi exprimă (pentru a nu ştiu câtea oară), “speranţa refacerii fostei URSS”. Iar în urmă cam cu doi ani eu îl făceam “nebun” pe Rogozin, vice-premierul Rusiei, care, după mai multe călătorii în fostele ţări comuniste, inclusiv în România, a declarat că “toate fostele ţări comuniste”, la care se adaugă şi Austria, “trebuie să aparţină zonei de influenţa rusească”. Am greşit atunci făcându-l nebun. Se pare ca nebunia lui se bazează pe planuri concrete, minuţios analizate la Moscova. Există alte zeci de elemente care s-au desfăşurat în ultmii cinci ani, şi care contribuie la articularea acestui plan diabolic de refacere a URSS. Inclusiv “Banca Mondială, BRICS”, despre care am scris în urmă cu trei ani. Rusia acţionează pe mai multe planuri, dar mai ales economico-financiar şi ideologic (religios). Am rămas stupefiat negativ, când în discuţii cu generaţia de tineri (20-50 de ani), oameni de afaceri clujeni, la subiectul religie, toţi, dar absolut toţi, mi-au răspuns că vor renunţa la Vest dacă religia lor ortodoxă este deranjată de Civilizaţia Vestica. Deci o dramă pentru România.
                                                                                        
Îmi vine să zâmbesc acum când tocmai am terminat de citit în Adevărul.ro un excelent editorial al Ramonei Ursu care trimite întreg neamul românesc de sorginte ortodoxo-naţionalisto-PSD’isto, păşunisto, etc., la “Hai Sichtir”. Trăim în secolul 21 iar majoritatea copleşitoare a poporului român a rămas în Evul Mediu privind ortodoxismul, locul lui actual în viaţa neamului, grotescul moaştelor aduse de prin dracu’ mai ştie de pe unde. Să mă iertaţi, dar probabil că aşa vom şi sfârşi, cu ortodoxismul nostru grotesc la căpătâiul fostului neam românesc. Pentru că avem toate şansele să devenim istorie.

Revenind la reuniunea care determină reânfinţarea fostei URSS, (la aceasta a participat şi un reprezentant al Dumei de Stat), în document se specifică necesitatea înfiinţării unei comisii care să analizeze faptele care au dus in 1991, 1992, la desfinţarea URSS. Dizolvarea fostei URSS este considerată în document ca fiind: “cea mai mare dramă a secolului XX”.

Aş fi putut să aloc acestui spaţiu editorial asasinatul criminal al ISIS in Berlin, soldat cu 12 morţi şi 57 de răniţi. Sau refuzului preşedintelui României de a numi primul-ministru o persoană, o femeie, despre care nu ştiu absolut nimic. Sau despre lipsa de interes a oficialilor români faţă de comemorarea eroilor Revoluţiei din 1989. Sau să comentez un foarte frumos interviu publicat tot în Adevarul.ro cu Ion Caramitru, despre ce a fost la Revoluţia din decembrie 1989. Reţineţi, Ion Caramitru, erou al Revoluţiei, a refuzat orice fel de remuneraţie ca participant direct la Revoluţia Română din 1989. Cunosc în schimb persoane care nu locuiesc în România de zeci de ani, care primesc în contul bancar, în fiecare lună, suma de aproape 2000 de lei, îndemnizaţie de revoluţionar. Deşi nu au avut absolut nimic comun cu Revoluţia Română. Câte astfel de persoane sunt la nivelul întregii Românii ?. Multe. Foarte multe. Vedeţi ?. Noi NU am fost şi NU suntem o ţară. Ca să-l recitez pe profesorul britanic: „Aţi fost şi rămâneţi un mare grup etnic. Nu aveţi genetic simţământul de ţară. Iar în prezent românii au devenit şi mai împrăştiaţi pe tot globul“. URSS va putea face ce vrea cu un neam ca al nostru. Pentru că nu aparţinem nimănui.

Prof. Emil Aluaş                                                                    Joi, 29 decembrie, 2016
Preşedinte-Fondator                                                              Budapesta, HU
Fundaţia  PRO  WEST


EA/cc:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu