vineri, 25 august 2017

Aceasta este Uniunea Ardelenilor Si Banatenilor. Aug. 25, 2017

Raspuns la D-l Magureanu din Zalau, 25 aug. 2017

Aceasta este Uniunea Ardelenilor Si Banatenilor

Emil Aluas Uniunea Ardelenilor Si Banateniilor este o organizatie non-profit, fondata in 2009 de subsemnatul. Scopul nostru este ca Ardealul Si Banatul sa faca parte din Commonwealth, UK, ca cea mai estica provincie eurpeana a regatului. Stema este a Ardealului (cele sapte cetati-Siebenburgen), infiintata dupa reforma lui Luther de la 1517. Aici s-a improvizat ceva care trebuie eliminat, si anume CRUCEA. Ne cerem scuze. O vom elimina. Privind situatia romanilor de atunci, noi nu existam decat ca grup etnic. De-abia de la 1700, odata cu aparitia Biserciii Unite cu Roma, incepand cu perioada de gazduire de la Esztergom (Ungaria), apoi Oradea, respectiv Blaj, romanii transilvaneni, de religie greco-catolica, au putut deveni nobili. Si foarte multi au devenit.

Da. Aceasta este istoria noastra fara sa o mai hiperbolizam in stilul nostru megaloman. (O excelenta declaratie a lui Neagu Djuvara: "Am mintit atat de mult de-a lungul istoriei incat si daca spunem adevarul ACUM, nimeni nu ne ma crede).

Istoria Ardealului si Banatului este TOTAL diferita de restul provinciilor din actuala Romanie. Intreaga noastra cultura a Ardealului si Banatului este diferita. Imi veti spune ca vorbim aceeasi limba. Un non-sens: Austriecii si Germanii vorbesc aceeasi limba. Cu toate acestea sunt doua tari cu identitati absolut diferite. Nu vreau sa trec la toate celelalte tari din lume, si la fostele colonii, care vorbesc engleza, spaniola, portugheza, dar raman cu identitatile lor specifice.

Ardealul Si Banatul TREBUIE sa apartina TOTAL culturii si valorilor Occidentale. Nu am auzit de organizatiile D-voastra din Oregon. Desi sunt amrican eu insumi. Este adevarat, NU am tinut legatura niciodata cu grupurile de romani, decat extrem de selectiv. Nu sunt neo-protestant si nu sunt un crestin practicant. Sunteti serios vorind de Oregon ?

Cu stima,

Prof. Emil Aluas
Activist Politic
Editorialist-peste 1000 de editoriale publicte in Europa si SUA, Presedinte-Fondator
Fundatia PRO WEST, Cluj-Budapesta.

Blog: emilaluas.blogspot.com

P. S. Fotografia lui G. Soros nu este binevenita la romanii din Ardeal Si Banat. Desi multi au profitat din plin de acest miliardar. Acum insa il parasesc cu totii. Pentru mine este un subiect care ma depaseste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu