duminică, 29 ianuarie 2017

De ce SUA va depasi cu mult Europa in viitorul apropiat.

Acest Editorial este publicat si in: Revista Agero-Stuttgart (agero-stuttgart.de), 400 000 de cititori pe luna, citit si in SUA si Canada; Ziarul Buna Ziua Cluj (bzc.ro) 120 000 de cititori pe luna; Facebook.com Emil Aluas; Facebook.com Uniunea Ardelenilor Si Banatenilor.

Prezentare autor:

Cadru universitar în Europa şi SUA, refugiat politic în SUA în 1986, publicist cu peste 900 de editoriale/articole/interviuri, publicate în România, Germania (Stuttgart), SUA, profesorul Emil Aluaş este fondatorul şi preşedintele Fundaţiei PRO WEST, Cluj.

[Declaraţie în presa occidentală: ”Cei care am plecat, la acea vreme legal sau ilegal, ca refugiaţi politici din România înainte de decembrie 1989, am contribuit toţi la căderea comunismului. Culpabiltatea pentru acea formă inumană şi criminală de comunism specific românesc, aparţine majorităţii copleşitoare a poporului român, în frunte cu foştii PCR’şti, tot ei actualii conducători. După decembrie 1989 această majoritate copleşitoare a respins repetat o Lege a Lustraţiei şi continuă să aleagă pe foştii comunişti de rang înalt, sau pe urmaşii lor. Până în acest moment nici un trust de presă nu m-a interogat să dau amănunte despre cum am plecat eu în SUA. Majoritatea poporului român continuă şi azi să participe la o mare nedreptate împotriva altor români ca mine, adică: români cinstiţi, care gândim şi suntem altfel. Din decembrie 1989 până în prezent au trecut mai mult de 27 de ani. Românii, nu toti, dar în majoritatea lor coplesitoare, continuă să fie la fel, adica: slabi profesional, şmecheri, hoţi mici-găinari, şi asta se vede pe ei, atât in România, cât şi în lumea largă pe unde-i întâlneşti.  Prof. Emil Aluaş].

Editorial:

De ce SUA va depăşi cu mult Europa în viitorul apropiat.

Venirea lui Donald Trump ca preşedinte a celei mai puternice naţiuni de pe glob încă are reacţii pro şi contra vis-à-vis de noul venit. Mass-media, una din cele mai influente puteri din lume, nu a fost şi nu este încă de partea noului preşedinte. Într-un viitor destul de apropiat această poziţie se va schimba. Şi totuşi cum de a învins Donald J. Trump ? Am ascultat şi citit zeci, dacă nu sute de opinii, venite de la cele mai pertinente voci ale lumii. Pe mine personal m-a satisfăcut una, venită de la cel care în acest an împlineşte 94 de ani, Henry Kissinger, care emite o explicaţie foarte simplă: “A fost o răzbunare  a clasei de mijloc, oamenii de afaceri mici şi mijlocii, împotriva intelectualismului care a devenit extrem de dominant, şi pro-sistem, în viaţa politică americană”. Această “răzbunare”, completată de dorinţa şi necesitatea de “schimbare” vehiculată în ultimii 15 ani, a creat momentul lui Donald Trump.

Indiferent de stângăciile inerente ale noului preşedinte şi administraţiei lui, schimbările au început să fie emise prin decrete executive iar câteva sunt deja implementate. Schimbările apar “brutale” pentru cei care au crescut în cultura sistemului birocratic, fără să ştie că există în societatea americană şi sistemul privat, în care ordinul se execută nu se discută. Sistemul privat american înseamnă eficientă. Aşa se întâmplă cu: emigrarea; restricţiile de intrare pe teritoriul SUA a cetăţenilor unor state islamice; eliminarea din Casa Alba a simbolurilor musulmane; protecţia creştinilor în întreaga lume; concedierea (based on a dead-line) tuturor angajaţilor Departamentului de Stat, numiţi politic, de la toate Legaţiile SUA din lume. În două săptămâni au fost zeci de astfel ordine executive.
                                                                                        
De ce SUA va fi cu mult înaintea Europei ?. Pentru că toate semnele de până acum conduc spre o selecţie a persoanelor pe principiul profesional în primul rând. Se va promova excelenţa. Aşa a fost când am ajuns eu în SUA, în America lui Ronald Reagan. Am intrat în competiţie şi cu câte 176 de candidaţi pe un loc. Şi am câştigat. Am urmărit câteva interviuri în faţa comisiilor de specialitate, a unor şefi nominalizaţi de Donald J. Trump. Multi, foarte mulţi ştiau ce spun când răspundeau la întrebări. De când România este membră a UE, nimic, dar absolut nimic nu a fost selectat la români pe baze profesionale. Cum de altfel nici la nivel de la Bruxelles. (Nota: Felul comic în care Nigel Farage îi enumeră pe toţi Preşedintii din Parlamentul Uniunii Europene, Comisia Europeană şi cel puţin încă vre-o patru tot de pe acolo. Iar el, auto condamnâdu-se spunea: “până şi eu sunt tot un Preşedinte”, spunea el râzând). Întreaga Europă a fost şi este supusă unor carierişti incapabili, aşa cum fiecare salariat de la Bruxelles şi Strasbourg se bucură de felul în care a reuşit să păcălească pe cei care i-au angajat. Cu salarii neobişnuit de mari. Un sistem european clădit pe şmecherie. Ceea ce este necinstit. Intr-un timp destul de scurt, Europa NU va mai fi ceea ce aceşti oportunişti au crezut că va fi. Eu îi mai dau acestei Europe maximum trei ani. În timp ce SUA va merge spre o direcţie opusă. Spre profesionism şi excelenţă.

La români toate acestea capătă dimensiuni groteşti. Pot să dau mii de exemple din ultimii 28 de ani. Să mă opresc doar la ceea ce s-a întâmplat în ultimele două zile: Numirea lui Mircea Duşa ca Ministru Secretar de Stat la Ministerul Apărării. Numirea lui Mădălin Voicu, urmărit penal, ca Secretar de Stat la Ministerul Culturii. Să mă opresc la Cluj ? Avem sigur cei mai slabi pregătiţi politicieni din întreaga istorie a Ardealului. Cum de altfel avem cele mai slabe pregătite cadre universitare. Cu toate acestea, mi se comunică de la Primăria Cluj ca în cursul anului 2016 au fost peste 33 000 de noi solicitări de buletin de Cluj. Îi cred. Clujul este Occident pe lângă Teleorman sau alte fundături de judeţe de prin sud-estul Europei. Voi reveni cu amănunte care atestă că foştii PCR-işti şi foştii Securişti de la Cluj au încurajat fosta elită a Clujului să plece încă din anii 1990. Acum Clujul a ajuns o colonie muncitorească cu o populaţie predominant ţărănească. Dezrădăcinaţi ajunşi la Cluj via CUG.

Prof. Emil Aluaş                                                        Duminică, 29 ianuarie, 2017
Preşedinte-Fondator                                                  Budapesta
Fundaţia  PRO WEST


EA/cc:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu