vineri, 10 martie 2017

De ce noi transilvanenii suntem incompatibili cu restul provinciilor romanesti

Acest editorial este publicat si in: Revista Agero-Stuttgart (agero-stuttgart.de), 400 000 de cititori pe luna, citita si in SUA si Canada;  Ziarul Buna Ziua Cluj (bzc.ro) 150 000 de cititori; Facebook.com Emil Aluas; Facebook.com Uniunea Ardelenilor Si Banatenilor; Facebook.com Emil Aluas.

Prezentare autor:

Cadru universitar în Europa şi SUA, refugiat politic în SUA în 1986, publicist cu peste 900 de editoriale/articole/interviuri, publicate în România, Germania (Stuttgart), SUA, profesorul Emil Aluaş este fondatorul şi preşedintele Fundaţiei PRO WEST, Cluj.
[Declaraţie în presa occidentală: ”Cei care am plecat, la acea vreme legal sau ilegal, ca refugiaţi politici din România înainte de decembrie 1989, am contribuit toţi la căderea comunismului. Culpabiltatea pentru acea formă inumană şi criminală de comunism specific românesc, aparţine majorităţii copleşitoare a poporului român, în frunte cu foştii PCR’şti, tot ei actualii conducători. După decembrie 1989 această majoritate copleşitoare a respins repetat o Lege a Lustraţiei şi continuă să aleagă pe foştii comunişti de rang înalt, sau pe urmaşii lor. Până în acest moment nici un trust de presă nu m-a interogat să dau amănunte despre cum am plecat eu în SUA. Majoritatea poporului român continuă şi azi să participe la o mare nedreptate împotriva altor români, adică: români cinstiţi, care gândim, ne-am format şi suntem altfel. Din decembrie 1989 până în prezent au trecut mai mult de 27 de ani. Românii, în majoritatea lor coplesitoare, continuă să fie la fel, adica: slabi profesional, şmecheri, hoţi, mici-găinari, şi asta se vede pe ei, atât in România, cât şi în lumea largă.  Prof. Emil Aluaş].

Editorial:

De ce noi transilvănenii suntem incompatibili cu restul provinciilor româneşti.

Nu m-a “montat” nimeni să scriu despre acest subiect: nici ungurii, nici americanii, nici japonezii, nici africanii, nici extratereştrii. Au apărut în ultima vreme câteva studii de istorie şi ale unor instituţii de analiză ADN pe acest subiect. Rezultatele sunt foarte incitante. Studiile au fost publicate de Bucureşti şi Cluj (Prof. Dr. Daniel David), privind deosebirile existente între transilvăneni (ardeleni) şi restul populaţiei de peste Carpaţi, din est şi din sud.

Un alt motiv pentru care public aceste rânduri este revolta mea şi a celor pe care-i reprezint, faţă de comentariile imbecile publicate pe blogul unui fost prim-ministru, puşcăriaş, un fel de lichea libidinoasă, pe nume Adrian Năstase. Care sub paravanul “patriotismului”, apără pe Mugur Isărescu şi ce a făcut acesta (sub numele de cod MANOLE), în “epoca de aur”,  ca informator (cu multe iniţiative) al Securităţii comuniste. Iar ieri, 09. 03. 2017, actualul şef al PSD şi Preşedintele Camerei Deputaţilor, el la rândul lui condamnat penal, Liviu Dragnea, declară (în România Liberă), că îl apără şi este de partea informatorului  Mugur Isarescu. Revenind la acest Adrian Năstase, care provine din aceaşi gaşcă, aceeaşi cultura, că informatorul Mugur Isărescu, face comparaţie, sau merge în paralel, cu ipotetica posbilitate că “dacă Mugur Isărescu ar fi fost agent al CIA, nu ar mai fi fost blamat”. Foloseşte chiar un exemplu/paravan pe Nicolae Titulescu, care ar fi fost demis prin 1933. Invocând astfel un fel de manie românească de a-şi distruge şefii politici. Eu ştiu că acest netrebnic, Adrian Năstase este un ignorant şi un retardat mintal. El nu face diferenţa între ideologiile liberal-dmocratice, cum este cea a SUA, şi cele de factură dictatorială, comunist-fascistă din România. El ignoră principiile pe care functionează cele două structuri de stat, Securitatea Romanească şi CIA. Acest nemernic face mişto din cei care au plecat din ţară. Pentru el ăştia sunt “indieni”. Deşi ştie că toţi cei plecaţi au contribuit la căderea comunismului. Iar dacă ar fi plecat mai mulţi nu s-ar fi ajuns la umilinţa intregului popor. Mă întreb mereu unde era Adrian Năstase în timpul Revoluţiei din decembrie 1989 ?. Sau unde era gaşca lui de la Cluj în timpul Revoluţiei din decembrie 1989 ?.

Între dictatura comunist-românească şi ideologia liberal-democrata americană (inclusiv CIA, ca structură de stat), nu se poate face comparaţie. Pentru simplu motiv că fiecare dintre ele a funcţionat (mi se spune că în România funcţionează şi astăzi), două principii fundamental opuse. Cea românească prin forţă. Nazistă. Şi cea liberal-democrată americană prin care se respectă libertatea cuvântului şi respectarea individului, a poporului. Scrie în constituţia SUA: “We, the people of the United States of America…”.

Nu dau multă atenţie diferenţelor rezultate din analizele ADN care par totuşi să fie extrem de relevante. Astfel, conform rezultatelor ADN, acestea plasează populaţia din provinciile de peste Carpaţi ca fiind identice cu AND’ul populaţiilor din Balcani. În timp ce AND’ul transilvănenilor este identic cu cel al populaţiilor din Centrul Europei. Aş spune mai degrabă că noi, transilvănenii, suntem incompatibili cu populaţia de peste Carpaţi pentru că avem un trecut şi o istorie total diferită. Această istorie se măsoară în mii de ani. Am ajuns în timpul ultimului mileniu, ca noi transilvănenii să fim o populaţie eminamente mixtă. Antropologii dau cifre diferite, dar toţi se învârt în jurul aceluiaşi procent: 36 % suntem proveniţi din căsătorii mixte, româno-maghiare, respectiv româno-germane. Avem o poziţie geografică favorabilă spre Cultura şi Civilizaţia Vestică. “Aceasta poziţie geografică nu se mai poate schimba” declară public Cristian Pârvulescu (Pro Democraţia, Bucureşti). În mii de ani ne-am însuşit religii diferite de cei de peste Carpaţi: romano-catolici, ortodocşi, greco-catolici (la 1 decembrie 1948 existau 1 milion 800 de mii de greco-catolici în Transilvania), reformaţi (Notă: Unitarieni, singura religie din lume înfiinţată la Cluj, în Transilvania, la 1568, şi care a dat 3 preşedinti a-i SUA: John Adams, fiul acestuia John Quincy Adams şi Thomas Jefferson. Iar Bela Bartok a trecut la unitarianism după ce a împlinit 50 de ani), evanghelişti, anglicani. Actualmente avem 1 % neo-protestanţi în Transilvania.

Închei cu Nicolae Bălcescu şi a sa descriere a “Ardealului”: “Pe culmea cea mai înaltă a Munţilor Carpaţi se întinde o ţară mândră şi binecuvântată între toate ţările lăsate de Domnul pe pământ. Aceasta este ţara Ardealului”. Aceasta este Transilvania mea şi nu se poate schimba. NICIODATA.  

Prof. Emil Aluaş                                                        Vineri, 10 martie, 2017
Preşedinte-Fondator                                                  Budapesta
Fundaţia  PRO  WEST, Cluj

EA/cc:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu