marți, 21 martie 2017

Isarescu (Manole) si a-i lui nu vor accepta niciodata o deconspirare a securitatii

Acest articol este publicat si in: Revist Agero Stuttgart (agero-stuttgart.de), 400 000 de cititori pe luna, citita si in SUA si Canada; Ziarul Buna Ziua Cluj (bzc.ro), 150 000 de cititori pe luna; Facebook.com Emil Aluas; Facebook.com Uniunea Ardelenilor Si Banatenilor; Blog: emilaluas.blogspot.ro

Prezentare autor:

Cadru universitar în Europa şi SUA, refugiat politic în SUA în 1986, publicist cu peste 900 de editoriale/articole/interviuri, publicate în România, Germania (Stuttgart), SUA, profesorul Emil Aluaş este fondatorul şi preşedintele Fundaţiei PRO WEST, Cluj.
[Declaraţie în presa Occidentală: ”Cei care am plecat înainte de decembrie 1989 ca refugiaţi politici, am contribuit toţi la căderea comunismului. Culpabiltatea pentru acea formă inumană şi criminală de comunism specific românesc, aparţine majorităţii copleşitoare a poporului român, în frunte cu foştii PCR’şti, tot ei actualii conducători. După decembrie 1989 această majoritate copleşitoare a respins repetat o Lege a Lustraţiei şi continuă să aleagă pe foştii comunişti de rang înalt, sau pe urmaşii lor. Până în acest moment nici un trust de presă nu m-a interogat să dau amănunte despre cum am plecat eu în SUA. Majoritatea poporului român continuă şi azi să participe la o mare nedreptate împotriva altor români, adică: români cinstiţi, care gândim, ne-am format şi suntem altfel. Din decembrie 1989 până în prezent au trecut mai mult de 27 de ani. Românii, în majoritatea lor copleşitoare, continuă să fie la fel, adica: slabi profesional, şmecheri, hoţi, mici-găinari, şi asta se vede pe ei, atât in România, cât şi în lumea largă. Prof. Emil Aluaş].

Editorial:

Isărescu (Manole) şi a-i lui, nu vor accepta niciodată o deconspirare a securităţii.

În zadar încercăm să consolidăm instituţiile statului român. De 28 de ani, încăpăţinaţi cum suntem, cerem disperaţi deconspirarea foştilor securişti şi a pcr-iştilor de rang înalt, toţi cu posturi cheie în structurile actuale ale statului. Până în prezent totul fără rezultat. Acesta este SISTEMUL. Iar SISTEMUL este de nepătruns. SISTEMUL este o încrengătură de relaţii existente încă de dinainte de 1989 până în prezent, încregătură care a devenit mai solidă în condiţiile apariţiei societăţii proprietaţii private.

Sunt mii de puncte de vedere a fiecăruia din cei implicaţi, fie securişti ca profesie, fie informatori, între care toţi, dar absolut toţi indivizi mârşavi, oameni murdari, fără caracter. Dar poate cei mai murdari au fost securiştii de profesie care recrutau adolescenţi. Cum a fost cazul colegului meu (atunci prieten) din clasa a-XI-ea la Cluj. Din fericire el mi-a spus imediat că a fost recrutat. După câţiva ani mi-a mărturisit că este sigur că între noi (eram deja studenţi), existau şi alţi informatori pentru că ofiţerul căruia îi dădea rapoartele, i-a spus de mai multe ori că multe din faptele din raportatele date erau deja cunoscute.

Putem face o scurtă istorie a acestui individ, M. Isărescu, care a fost numit Preşedintele BNR în septembrie, 1990. La doar câteva luni după mineriada din 13-15 iulie. Eram atunci venit din SUA la Bucureşti şi dormeam pe B-dul Magheru, deasupra Magazinului Eva. Au urmat mai multe re-confirmări a lui Isărescu în mai multe rânduri, toate făcute de oamenii lui Ion Ilescu: FDSN, PDSR, PSD. Iar ultima re-confirmare a fost făcută de

Victor Ponta în 2014. În această perioadă au fost securişti care au devalizat băncile româneşti: Banca Internaţională a Religiilor, CrediBank, Bancorex, Banca Agricolă. Cum vă imaginaţi ca Mugur Isărescu ar fi mişcat un deget să împiedice falimentarea acestor bănci, cand colegii lui din securitate erau autorii criminali ale acestor mârşăvii. Pot să merg inainte cu zeci de exemple asemănătoare.

Mugur Isărescu nu este caz singular. Actualul Director adjunct al SIE provine din securitatea de dinainte de 1989. Vicepreşedintele ASF, Mircea Ursache, este un fost preşedinte al Uniunii Studenţilor Comunişti (UASCR). Pot să merg mai departe cu: Nicolae Văcăroiu, Misu Negriţoiu, Marian Enache, Corina Creţu (UE), care toţi au lucrat pentru Ion Iliescu. În acest caz ar putea exista o singură soluţie: O CONSTRCŢIE NOUĂ. Cu tineri în suflet şi gândire care să pună bazele unei noi societăţi româneşti. Singura structură în România capabilă de o schimbare pe cale legală este Parlamentul. Nu actualul Parlament. Ci UN NOU Parlament.

La Cluj situaţia este mai gravă. Toţi cei care sunt azi în fruntea oraşului meu sunt parte integrată din SISTEMUL care vine de dinainte de 1989. Azi SISTEMUL în Cluj este mai puternic decât oricând. Are o forţă financiară de neegalat, iar multor oameni care locuiesc în Cluj (nu am spus clujeni pentru ca nu sunt), nu le pasă de prezentul sau viitorul oraşului de pe Someş.

Prof. Emil Aluaş Luni, 20 martie, 2017
Preşedinte-Fondator Cluj-Napoca
Fundaţia PRO WEST


EA/cc:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu