luni, 10 aprilie 2017

Cand pleaca politicienii romani la Bruxelles, sunt ingrijorat.

Acest editorial este publicat si in: Revista Agero-Stuttgart (agero-stuttgart.de), 400 000 de cititori pe luna, citita si in SUA si Canada; Ziarul Buna Ziua Cluj (bzc.ro), 150 000 cititori pe luna; Ziarul LaPresa (lapresa.ro), 100 000 de cititori pe luna.

Prezentare autor:

Cadru universitar în Europa şi SUA, refugiat politic în SUA în 1986, publicist cu peste 900 de editoriale/articole/interviuri, publicate în România, Germania (Stuttgart), SUA, profesorul Emil Aluaş este fondatorul şi preşedintele Fundaţiei PRO WEST, Cluj.

[Apariţie în presa Occidentală: ”Cei care am plecat înainte de decembrie 1989 ca refugiaţi politic, am contribuit toţi la căderea comunismului. Culpabiltatea pentru acea formă criminală de comunism, aparţine majorităţii copleşitoare a poporului român. Această majoritate simpatizeaza şi azi cu foştii securişti, votează pe cei care au respins repetat o Lege a Lustraţiei şi continuă să voteze pe foştii comunişti de rang înalt. (Notă: Nimeni din presă nu m-a întrebat despre cum am plecat eu în SUA). Majoritatea poporului român continuă şi azi să facă o nedreptate altor români cinstiţi, care gândim şi suntem altfel. Din decembrie 1989 până în prezent au trecut mai mult de 27 de ani. Românii, nu toţi dar în majoritatea lor, continuă să fie la fel de slabi profesional, şmecheri, mici hoţi-găinari. Asta se poate citi pe ei, atât în România, cât şi în lume pe unde-i întâlneşti Prof. Emil Aluaş].

Editorial:

Când politicienii români pleacă la Bruxelles, sunt îngrijorat.

Călin Popescu Tăriceanu pleacă la Bruxelles şi se va întâlni cu Jean-Claude Juncker. În ultimii 10 ani au plecat la Bruxelles zeci de politicieni români de rang înalt. Întotdeauna am primit veşti despre ce au făcut şi ce-au spus românii acolo. Niciodată nu au fost veşti bune. În cazul lui C. P. Tăriceanu sunt şi mai îngrijorat. El face parte din gaşca lui Adrian Năstase, Adrian Severin, etc., o tipologie de şmecheraşi bucureşteni, cu tupeu, extrem de neplăcuţi ca prezenţă în mediul disciplinat, de tip anglo-saxon de la Bruxelles. Ăştia, ca şi cealalată tipologie de „păşunişti“, au fost întotdeauna împotriva a tot ce constituie istorie şi valoare vestică. Pentru că ei, VESTICII, sunt cei care doresc să schimbe România şi pe români. Ca Tăriceanu (deşi mai tânăr dar cu aceeaşi pregătire superficială), Şova, nu vor mai putea folosi biletele roz ca trafic de influenţă, sau să “sară” peste rândurile oamenilor care aşteaptă să-şi schimbe carnetul de conducere. Ce credeţi că va discuta C. P. Tăriceanu cu J. C. Juncker ?. Vă spun eu. Tăriceanu o va “turna” pe Laura Codruţa Kovesi, care ar trebuii schimbată. Pentru că ea s-a atins de şmecherii de Bucureşti care au făcut şi vor mai face nelegiuiri. Exact cum C. P. Tăriceanu a protestat şi împotriva americanilor, chiar a forţelor armate americane din trupele NATO, care staţionează pe teritoriu României. Această râmă umană, C. P. Tariceanu, a fost chiar împotriva trimiterii de trupe româneşti în teatrele de conflict ale NATO. Am scris că trebuie să fim uniţi astfel ca şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, să fie lăsată să-şi facă job’ul pană la capăt. La orice preţ. Iar aceşti umanoizi, ca C. P. Tăriceanu, să dispară de pe scena politică a acestei ţărişoare, cu o populaţie săracă, destul de naivă şi neajutorată.

Prof. Emil Aluaş                                               Duminică, 9 aprilie, 2017
Preşedinte-Fondator                                          Cluj-Napoca
Fundaţia PRO WEST, Cluj


EA/cc:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu