marți, 4 aprilie 2017

Romania si Fondul Suveran. Dezastru sigur

Acest editorial este tiparit si in: Revista Agero Stuttgart (agero-stuttgart.de), 400 000 de cititori pe luna, citita si in SUA si Canada; Ziarul Buna Ziua Cluj (bzc.ro), 150 000 de cititori pe luna; Ziarul LaPresa (lapresa.ro), 100 000 de cititori pe luna.

Prezentare autor:

Cadru universitar în Europa şi SUA, refugiat politic în SUA în 1986, publicist cu peste 900 de editoriale/articole/interviuri, publicate în România, Germania (Stuttgart), SUA, profesorul Emil Aluaş este fondatorul şi preşedintele Fundaţiei PRO WEST, Cluj.

[Declaraţie în presa Occidentală: ”Cei care am plecat înainte de decembrie 1989 ca refugiaţi politici, am contribuit toţi la căderea comunismului. Culpabiltatea pentru acea formă criminală de comunism, aparţine majorităţii copleşitoare a poporului român. După decembrie 1989 această majoritate copleşitoare a respins repetat o Lege a Lustraţiei şi continuă să aleagă pe foştii comunişti de rang înalt, sau pe urmaşii lor. Până în acest moment nici un trust de presă nu m-a interogat să dau amănunte despre cum am plecat eu în SUA. Majoritatea poporului român continuă şi azi să participe la o mare nedreptate împotriva altor români cinstiţi, care gândim, ne-am format, suntem altfel. Din decembrie 1989 până în prezent au trecut mai mult de 27 de ani. Românii, în majoritatea lor copleşitoare, continuă să fie la fel: slabi profesional, şmecheri, hoţi, mici-găinari. Se vede pe ei, atât in România, cât şi în lumea întreagă. Prof. Emil Aluaş].

Editorial:

România şi Fondul Suveran. Dezastru sigur.

Ca persoană care am asistat la întreaga istorie post-decembristă a României, îmi este greu să cred că o nouă găselniţă financiară poate să fie una bazată pe o intenţie cinstită, serioasă, solidă, condusă de profesionişti. Îmi trece prin minte Caritasul, Banca Dacia Felix, Banca Internaţională a Religiilor, FNI’ul, zeci de bănci populare din Cluj, a căror sfârşit îl cunosc. Nici o persoană din Cluj, care s-a dovedit că a furat, nu a păţit nimic până în ziua de azi. Circulă în maşini neobişnuit de scumpe şi locuiesc în case care valorează milioane de euro. Îi văd zilnic pe străzile Clujului şi se comportă ca şi cum nu s-a întâmplat nimic. Mai mult, ei şi acum se consideră, şi se prezintă ca: “oameni de afaceri”. Oare într-adevăr sunt ei “oameni de afaceri ?”. În Europa de Vest sau America de Nord, ei sunt consideraţi ecscroci (crooks). În acele societăţi sunt evitaţi de aproape toată lumea, sunt supuşi izolării. La noi nu. Oare de ce ?. Suntem “toleranţi ?’. Adevărul este că suntem extrem de slabi, ca oameni, ca naţiune. Suntem fără identitate în această lume devenită atât de amestecată. Şi ne plecăm unor zdrenţe umane apărute între noi.

Fondul Suveran ar urma să fie alimentat de întreprinderile de stat, care abia îşi trag zilele. Sau, sunt câteva, care au o plus valoare foarte mică. Nu există nici o garanţie că cei care vor administra Fondul Suveran vor fi aleşi pe baze profesionale, sau, dimpotrivă, pe baze politice. Este foarte posibil ca acest Fond Suveran să fie folosit pentru finanţarea unuia, sau a mai multor partide politice. Dar, hai să admitem că nu vor interveni partidele politice. În cazul în care criza care se aşteaptă să vină, din China , sau din SUA, falimentul acestui fond este sigur într-un an, sau doi. Un broker speculant, în care nu am încredere, dar în această judecată are dreptate, anticipă dezastru în urmatoarele şase luni.

În aceste zile se vorbeşte în Guvernul României despre naţionalzarea fondurilor de sănătate privată. Vorbim de peste 363 de miliarde de RON. Această politică de naţionalizare a fondurilor private a mai fost aplicată şi în Polonia şi Ungaria. În România însă, această politică se aplică în timp ce se vorbeşte despre creşteri de salarii şi pensii, creşteri imense, pentru toate categoriile socio-profesionale. Deci aşa PSD’ul a câştigat copleşitor de detaşat alegerile din decembrie anul trecut. Iar ei, PSD’ul, continuă să declare public că se vor ţine de promisiunile din campania electorală. Nimeni nu are curajul să spună clar populaţiei că în realitate, banii necesari pentru aceste majorări NU EXISTĂ. Iar în prezent, în orice aspect al vieţii cotidiene, populaţia din România vorbeşte deja de scumpiri la care nu s-au gândit. Iar colectarea la bugetul de stat din acest an, vorbim de primele trei luni, este mult sub aşteptări.

Cruda realitate va dovedi că PSD’ul a câştigat alegerile prin minciună. O minciună păguboasă nu numai în buzunarul populaţiei, dar care va avea un impact şi asupra siguranţei naţionale. Fondul Suveran, o găselniţă care vine să completeze disperarea acestor guvernanţi de a obţine bani cât mai repede, se va dovedi a fi un dezastru sigur.

Prof. Emil Aluaş                                                              Luni, 3 aprilie, 2017
Preşedinte-Fondator                                                        Cluj-Napoca, RO
Fundaţia PRO WEST


EA/cc:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu