duminică, 30 aprilie 2017

Ardealul luat de unguri si Noua Proclamatie de la Timisoara

Prezentare autor:

Cadru universitar în Europa şi SUA, refugiat politic în SUA în 1986, publicist cu peste 900 de editoriale/articole/interviuri, publicate în România, Germania (Stuttgart), SUA, profesorul Emil Aluaş este fondatorul şi preşedintele Fundaţiei PRO WEST, Cluj.


[Apariţie în presa Occidentală: ”Cei care am plecat înainte de decembrie 1989 ca refugiaţi politic, am contribuit toţi la căderea comunismului. Culpabiltatea pentru acea formă criminală de comunism, aparţine majorităţii copleşitoare a poporului român. Această majoritate simpatizeaza şi azi cu foştii securişti, votează pe cei care au respins repetat o Lege a Lustraţiei şi continuă să voteze pe foştii comunişti de rang înalt, sau pe urmasii lor. (Notă: Nimeni din presă nu m-a întrebat despre cum am plecat eu în SUA). Majoritatea poporului român continuă şi azi să facă o nedreptate altor români cinstiţi, care gândim şi suntem altfel. Din decembrie 1989 până în prezent au trecut mai mult de 27 de ani. Românii, nu toţi dar în majoritatea lor, continuă să fie la fel de slabi profesional, şmecheri, mici hoţi-găinari. Asta se poate citi pe ei, atât în România, cât şi în lume pe unde-i întâlneşti  Prof. Emil Aluaş].

Editorial:

Ardealul luat de unguri şi Noua Proclamaţie de la Timişoara

Au apărut din nou (pentru a câta oară în ultimii ani) avertizările privind pericolul unguresc care ne vor lua Ardealul. Avertismentul vine din partea Academiei Române. Posibil ca această “Academie” să aibă un serviciu de informaţii propriu, paralel. TRIANON 100 se numeşte proiectul iniţiat de un grup de 22 de academicieni, istorici şi oameni de ştiinţă unguri, dar nu numai, în anul 2016. Pentru că îmi petrec cel putin 5, 6 luni pe an în Budapesta, ştiu că Academia din Budapesta este condusă actulamente de Balazs Ablonczy, om de ştiinţă de o probitate profesională impecabilă. (Notă: Noi, Fundaţia PRO WEST din Cluj, am iniţiat Proiectul TRIANON pe 14 mai, 2016. Datorită vorbitorilor, excelent pregătiţi profesional, proiectul a avut un mare succes. Mulţumesc şi pe această cale Prof. Univ. Dr. Virgiliu Ţârău, şi tânărului Lect.Univ. Dr. Istvan Polgar de la Univ. din Oradea). Revenind la unguri, grupul de academicieni maghiari nu vor accepta niciodată o intervenţie politică sau de o altă natură în misiunea lor. Chiar dacă istoria Regatului Ungariei, se studiază diferit de ale altor ţări foste părţi ale regatului.

Atunci de unde această incitare permanentă, obsesivă a “academcienilor români ?”  Răspunsul vine de la unul din ei: “Este singurul subiect de care ne mai putem lega şi atrage puţină atenţie”. (N. B. Am publicat recent “Academcienii români, mici şi inutili, dar revendică atenţie). Academicienii deci, “care s-au înobilat cu titluri pompoase” (Traian Băsescu), titluri atât de lungi încât ma bâlbâi când le pronunţ, nu au absolut nimic substanţial de spus. Toată viaţa lor au inventat, eventual “au cercetat“, şi au publicat NIMICURI. Pentru toate au luat şi iau în continuare bani frumoşi, din taxele noastre.
                                                                                     
Lipsesc din România de mai bine de 3 săptămâni. Aloc totuşi zilnic 2, 3 ore de lectură a presei din ţară şi din marile capitale ale lumii. Mă refer la Lumea CREŞTINĂ. Apariţia Noii Proclamaţii de la Timişoara  este bine venită, deşi din Vechea Proclamaţie, din 1990, nu s-a pus în practică aproape nimic. Toate punctele Noii Proclamaţii sunt cele de care România a avut şi are nevoie de mai bine de 27 de ani. NUMAI implemantarea acestor puncte şi principii ne va putea permite să pretindem acceptarea noastră ca ţară, ca naţiune, în rândul Cuturii Creştin-Vest Europene.  

Şi totuşi un punct ESENTIAL LIPSEŞTE din Noua Proclamaţie de la Tmişoara. Nu se mai face nici o trimitere la persoanele din structurile vechii Securităţi, a vechilor membrii PCR de rang înalt şi a urmaşilor lor. Oare o să renunţăm noi românii la această GAŞCĂ care a distrus vieţi omeneşti (la propriu), a distrus destine, şi care au provocat moartea tinerilor din decembrie 1989 şi 13-15 iulie, 1990 ?. GAŞCĂ care ne va râde în nas pentru următorele 2, 3 generaţii: Vezi răspunsul impertinent a lui Mugur Isărescu (Guvernatorul BNR), care l-a trimis pe un ziarist care l-a întreabat de colaborarea lui cu SECURITATEA: “Du-te şi întreabă structurile statului” zice el imbecilul de SECURIST. Ca el sunt zeci de mii rămaşi la nivel de ţară. Toţi fiind numiţi, promovaţi şi protejaţi de Ion Iliescu, Adrian Năstase, Victor Ponta, Mihai Ungureanu, Liviu Dragnea. Aceşti nemernici de prim-miniştrii nici măcar nu neagă că aceşti umanoizi au fost colaboratori full-time, or part-time, cu SECURITATEA, dar că lor, acestor prim-miniştrii, “le plac foştii SECURIŞTI”.

Oare Klaus Johannes va retrage toate medaliile acordate foştilor SECURIŞTI şi foştilor PCR’işti de rang înalt, cum îi sugera în scris DORIN TUDORAN din SUA ? Sau va elimina din spaţiul public pe cei promovaţi ilegal în funcţii care nu le merită, sau funcţii inventate ?: Ca, George Maior (Washington, D. C., fost SECURIST-Şef al SRI, in prezent sub lupa serviciilor de informaţii americane. Ăsta este licheaua care a luat 10 000 de dolari de la Gigi Becali, după care nu i-a mai răspuns la telefon. Vă daţi seama ce anturaj are acest nemernic format la Cluj, care vine din GAŞCA de la Cluj ?), Mircea Geoană care a sărit cinci trepte de avansare legală în MAE, Corina Creţu (inscenare cu Colin Powl) Vasile Dîncu, şi alţi câteva sute. (N. B. Apropos de Cluj, aici sunt câteva mii) ?. Da, este adevărat. ŞI TRAIAN BĂSESCU a contribuit la promovarea şi menţinerea acestor imbecili la cârma SISTEMULUI SOVIETIC. De ce ?. Pentru că habar nu a avut şi nu are de cum se construieşte o societate democratică.

Prof. Emil Aluaş                                                        Duminică, 30 aprilie, 2017
Preşedinte-Fondator                                                  Budapesta
Fundaţia  PRO  WEST, Cluj


EA/cc:    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu