duminică, 7 mai 2017

Imensa diferenta intre promisiunile electorale ale PSD, si realitatea romaneasca

Acest editorial este publicat si in: Ziarul Buna Ziua Cluj (bzc.ro) 150 000 de cititori pe luna; Facebook.com Emil Aluas; Facebook.com Uniunea Ardelenilor Si Banatenilor; Blog: emilaluas.blogspot.ro

Prezentare autor:              

Cadru universitar în Europa şi SUA, refugiat politic în SUA în 1986, publicist cu peste 1000 de editoriale/articole/interviuri, publicate în România, Germania (Stuttgart), SUA, profesorul Emil Aluaş este fondatorul şi preşedintele Fundaţiei PRO WEST, Cluj.


[În presa Occidentală: ”Cei care am plecat înainte de decembrie 1989 ca refugiaţi politic, am contribuit toţi la căderea comunismului. Culpabiltatea pentru acea formă criminală de comunism, aparţine majorităţii copleşitoare a poporului român. Această majoritate apără şi azi pe foştii securişti, votează pe cei care au respins repetat o Lege a Lustraţiei şi continuă să voteze pe foştii comunişti de rang înalt, sau pe urmaşii lor. (N. B. : Nimeni din presă nu m-a întrebat despre cum am plecat eu în SUA). Majoritatea poporului român persistă şi azi aplicând o nedreptate altor români cinstiţi, care suntem şi gândim altfel.  Din decembrie 1989 până în prezent au trecut mai mult de 27 de ani. Românii, în majoritatea lor, continuă să fie la fel de slabi profesional, mici şmecheraşi, mici hoţi-găinari. Toate astea se citeşte pe ei într-o secundă, atât în România, cât şi în lume pe unde-i întâlneşti.  Prof. Emil Aluaş].

Editorial:

Imensa diferenţă între promisiunea electorală a PSD, şi realitatea românească.

“Suntem o populaţie. Nu suntem un popor” a spus la Cluj P. S. S. Anania. În fapt nu am fost niciodată un popor. Deşi ni s-a băgat în cap de când ne-am născut că “suntem un stat naţional unitar de 2050 de ani”. Că “suntem cei mai vechi de pe pământ. Că Isus Cristos a fost dac, înalt, blond cu ochi albaştrii”, spune Gh. Funar, el insuşi departe de a fi înalt, blond, cu ochi albaştrii, că suntem “cei mai inteligenţi de pe pământ, că întreaga cultură a lumii a pornit de la noi”, etc. etc.. Ne prezentăm ca fiind ceea ce nu am fost, şi nu vom fi niciodată. O să spuneţi că nu trebuie să luăm în serios ce spun “omenii politici români”. Mă întreb: aunci pe cine să luăm în serios ?. Efectul minciunii permanente este exact cel invers. Noi toţi ştim că românii, ca neam, suntem şi mici şi slabi. Tragedia este că aceste hiperbole, exagerări, sunt văzute şi auzite atât de străini, câ şi de copii noştrii. La scară naţională am devenit nişte megalomani, fără substanţă. Ca naţiune, apărem în lume ca fiind ridicoli. Am devenit NEINTERESANŢI. Am devenit BANALI.

De ani buni urmăresc scrierile şi declaraţiile publice a unui domn, Ştefan Vlaston. Din datele biografice publice, reiese că este de formaţie matematician, a lucrat ani buni în învăţământ, iar actualmente este preşedintele Asociaţiei EDU CER, Educaţie şi Cercetare. Întotdeauna afimaţiile dânsului sunt bazate pe exemple şi fapte concrete. Am în faţă un tabel publicat de Ştefan Vlaston în Adevarul.ro despre ceea ce PSD’ul a oferit în campania electorală, vis-à-vis de ceea ce se întâmplă în realitate privind colectarea de taxe din acest an. Nimic, dar absolut NIMIC, nu arată că vor exista banii pentru creşterea salarială pomisă de PSD în acest an. Sumele adunate din impozite şi taxe în primele patru luni din acest an sunt chiar mai mici decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.
                                                                                   
Ştia PSD’ul că această promisiune este o minciună ? Ştiau. Sunt deja votanţi, evident majoritatea pensionari, care regretă că au votat acest partid de foşti şi actuali comunişti, foşti şi actuali securiştii. Începând cu anunţarea rezultatelor din 11 decembrie, 2016, şi numirea guvernului Grindeanu, PSD’ul a încercat sute de alternative pentru a face rost de bani: Fondul Suveran, (am scris şi publicat că ar fi un dezastru total), impozitul pe proprietate, modifcarea impozitului pe venit, etc.. Nici una din aceste încercări nu a dat rezultat. Nu sunt şi nu vor fi bani pentru măririle salariale promise în campania electorală.

Ce urmează ? Această momeală falsă a PSD’ului, completată de eşecurile legislative care ar fi adus în fruntea executivului indivizi şmecheri, şefi în PSD, v-a ridica masele de români la un nivel de tensiune fără precedent. Vor reâncepe demonstraţiile, care de această dată vor putea duce la un deznodământ greu de anticipat. Va apare un conflict deschis între generaţii, conflict care mocneşte de mult în societatea românească. Peste toate astea, să ne ferească Dumnezeu de o suprapunere a unei crize economice venită din Asia, sau chiar din America. Ar fi o catastrofă pentru întreaga Europă Centrală.


Prof. Emil Aluaş                                            Duminică, 7 mai, 2017
Preşedinte-Fondator                                       Budapesta
Fundaţia  PRO  WEST, Cluj
Blog: emilaluas.blogspot.ro


EA/cc:                

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu