luni, 22 mai 2017

Recenzie la Proiectul "I Love Summer in Cluj", 20 mai, 2017

Aceasta Recenzie este publicata si in: Ziarul Buna Ziua Cluj (bzc.ro), 150 000 de cititori pe luna; Ziarul LaPRESA (lapresa.ro) 100 000 de cititori pe luna; Blog: emilaluas.blogspot.com; Facebook.com Emil Aluas; Facebook.com Uniunea Ardelenilor Si Banatenilor.

Project Review:                                                         Nr. 6
                                                                                    20 mai, 2017
                                                                                    Cluj-Napoca, RO

Pentru al-VII-lea an consecutiv proiectul “I Love Summer in Cuj”al Fundaţiei PRO WEST, s-a desfăşurat cu munca şi buna dispoziţie a celor 62 de voluntari.

Proiectul s-a datorat Sponsorilor: LOTERIA ROMÂNĂ, FARMEC-Sponsori Principali, şi sponsorilor NAPOLACT, TOTAL-Print, RDS & RCS, FLEXPRINT.

Şi Partenerilor: Ziarul Bună Ziua Cluj (bzc.ro), Ziarul LaPresă (lapresa.ro), Ziarul Kronika (konica.ro), Ziarul Szabadsag (szabadsag.ro), paprika-radio (paprika.ro), Ziarul Gazeta de Cluj (gazetadecluj.ro).

Pe o vreme foarte frumoasă, sâmbătă 20 mai, 2017, cei 62 de voluntari de profesii diferite, au fost prezenţi la ora 9:00 la intrarea în Grădina Botanică “Alexandru Borza”, Cluj-Napoca. Lucrătorii permanenţi ai grădinii au organizat foarte bine întreaga activitate, astfel că voluntarii au fost împărţiţi în şase grupe de lucru, unii pentru plivit stâncăria, unii pentru săpat trandafirii, sau plantat ghivece, sau greblat şi curăţat pajiştile şi straturile de flori. S-au umplut 100 de saci de plastic cu buruieni şi uscături. Lucrătorii permanenţi ai grădinii, Angela Pui, Monica Terec, Aurica Rusan, Ella Csete au declarat că voluntarii au făcut o treabă foarte bună iar munca lor este de mare folos în pregătirea grădinii pentru perioada de vară. Între voluntari au fost familii cu copii, ca: familia Velea, tata Antoniu-Ovidiu fost ofiţer în armata română, mama Vîrlan şi cei doi copii, Anoniu elev clasa a-I-a, şi Maria la gradinita. Sau Agata Nicodin, studentă la Fac. de Ştiinţa şi Tehnologia Mediului, UBB, cu prietena ei de la grădiniţă David Larisa Beatrice. Între studenţi au fost prezenţi şi membrii asociaţiei AIVI (Asociaţia Informală a Vocilor pentru Incluziune). Ca de obicei în ultimii 7 ani, majoritatea voluntarilor au fost studenţii de la USAMV, între care Adrian Roş care participă pentru a-V-a oară la proiectele Fundaţiei PRO WEST. Voluntarilor li s-a oferit sandwich’uri, sucuri şi apă minerală, iar la sfârşit li s-au acordat Diplome de Volunariat personalizate. În cei VII ani de proiecte consecutive, Fundaţia PRO WEST a emis peste 1000 de diplome de voluntariat personalizate, şi tot atât de multe scrisori de recomandare în limbile engleză şi română. Următorul proiect al Fundaţiei PRO WEST, în Grădina Botanică, va avea loc pentru al-VII-lea an consecutiv, pe data de sâmbată, 28 octombrie, 2017, ora 9:00. Proiectul, cu denumirea “Cluj for Christmas”, este deschis tuturor celor care iubesc Clujul.

Iuliana-Cosmina Florea
Manager de Proiect
Fundaţia PRO WEST
Horticultură, USAMV, Cluj-Napoca


ICF/cc:  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu