luni, 22 mai 2017

N-avem dreptul sa judecam pe altii. Brexitul este optiunea suprema a poporului britanic.

Acest editorial este publicat si in: Ziarul Buna Ziua Cluj (bzc.ro) 150 000 de cititori pe luna; Ziarul LaPRESA (lapresa.ro) 100 000 de cititori pe luna; Blog: emilaluas.blogspot.com; Facebook.com Emil Aluas; Faccebook.com Uniunea Ardelenilor Si Banatenilor.

Prezentare autor:

Cadru universitar în SUA şi Europa, refugiat politic în SUA în 1986, publicist cu peste 1000 de editoriale/articole/interviuri, publicate în România, Germania (Stuttgart), SUA, profesorul Emil Aluaş este fondatorul şi preşedintele Fundaţiei PRO WEST, Cluj.


[În presa Occidentală: ”Cei care am plecat înainte de decembrie 1989 ca refugiaţi politic, am contribuit toţi la căderea comunismului. Culpabiltatea pentru acea formă criminală de comunism, aparţine majorităţii copleşitoare a poporului român. Această majoritate apără şi azi pe foştii securişti, votează pe cei care au respins repetat o Lege a Lustraţiei şi continuă să voteze pe foştii comunişti de rang înalt, sau pe urmaşii lor. (N. B. : Nimeni din presă nu m-a întrebat despre cum am plecat eu în SUA). Majoritatea poporului român persistă şi azi practicând o nedreptate faţă de românii cinstiţi, care suntem şi gândim altfel. Din decembrie 1989 până în prezent au trecut mai mult de 27 de ani. Românii, în majoritatea lor, continuă să fie la fel de slabi profesional, mici şmecheraşi, mici hoţi-găinari. Toate astea se citeşte pe ei într-o secundă, atât în România, cât şi în lume pe unde-i întâlneşti. Prof. Emil Aluaş].

Editorial:

N-avem dreptul să judecăm pe alţii. Brexitul este decizia suverană a poporului britanic

La Bruxelles se aplică o veche tactică cunoscută în istoria omenirii: Tragerea de timp. TĂRĂGĂNAREA. O ştim noi românii mai bine ca oricine în Europa. Suntem AŞI în tragere de timp. Şi neputincioşi să facem ceva durabil pentru România. Mai este ceva în care suntem AŞI. Suntem AŞI în FURTUL din bugetul ţării, deci din buzunarul fiecărui român. Dar să revenim: TĂRĂGĂNAREA Bruxellului este mereu însoţită în ultimele 6 luni de ameninţări venite atât din partea şefilor UE, cât şi din partea statelor slabe “care au făcut o lipitură” şi au intrat în UE. Aici ne însciem şi noi, România. Bruxellul pronunţă cifre imense, zeci de miliarde de euro, care doreşte să le impună ca plată Londrei (contravaloarea proiectelor care sau derulat şi se derulează în prezent în UK în anul financiar 2014-2020, salariile şi pensiile angajaţilor britanici în organizaţiile UE, etc.), pentru aplicarea articolului 50, articol care explică condiţiile de părăsire a UE. Ba mai ameninţă şi că se va elimina limba engleză din vocabularul oficial al Bruxellului. Sau că se va interzice accesului avioanelor britanice pe teritoriul UE, dar că ar avea totuşi drept de survol în spaţiul uniunii. Sute de alte enormităţi ale Bruxellului, care sunt vehiculate, deocamdată neoficial, în birourile din Bruxelle şi Strasbourg.

Nu m-am mirat deci citind azi, 18. 05. 2017, ultima declaraţie a lui Boris Johnson, Ministrul de Externe al Marii Britanii, care sătul de Bruxelles, transmite: “E posibil să ne ridicăm de la masă şi să nu mai plătim nimic”. Afirmaţia ministrului britanic se poate pune în aplicare IMEDIAT. Cu atât mai mult cu cât cunosc un istoric al altor declaraţii a acestui fost primar al Londrei, destul de neconvenţional, Boris Johnson.
Într-un interviu a lui Nigel Farage, transmis pe Fox News, acesta declara clar despre permanenta TĂRĂGĂNARE a procesului de implementare a Bexit’ului: “TĂRĂGĂNAREA este venită atât de la Bruxelles, cât şi din partea Theresei May, care în 6 luni de când este Prim-Ministru, “a vorbit doar de începerea negocierilor serioase pivind Brexit’ul. Dar de făcut nu a făcut nimic”.

În ce ne priveşte, România şi românii nu avem dreptul să comentăm despre dreptul suveran, obţinut prin referendum, a poporului britanic. Cu atât mai mult cu cât nici poziţia României nu este privită în termeni pozitivi nici pe plan regional (Europa de Sud-Est), nici la nivel de Bruxelles şi Strasbourg.

Prof. Emil Aluaş                                                        Duminică, 21 mai, 2017
Preşedinte-Fondator                                                  Cluj
Fundaţia PRO WEST
Blog: emilaluas.blogspot.com


EA/cc:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu