luni, 10 aprilie 2017

Mafia damboviteana infloreste, in timp ce statul roman, adica noi, suntem impotenti

Acest editorial este publicat si in: Revista Agero-Stuttgat (agero-stuttgart.de), 400 000 de cititori pe luna, citita si in SUA si Canada; Ziarul Buna Ziua Cluj (bzc.ro), 150 000 de cititori pe luna; Ziarul LaPresa (lapresa.ro), 100 000 de cititori pe luna.

Prezentare autor:

Cadru universitar în Europa şi SUA, refugiat politic în SUA în 1986, publicist cu peste 900 de editoriale/articole/interviuri, publicate în România, Germania (Stuttgart), SUA. Profesorul Emil Aluaş este fondatorul şi preşedintele Fundaţiei PRO WEST, Cluj.

[Apariţie în presa Occidentală: ”Cei care am plecat înainte de decembrie 1989 ca refugiaţi politic, am contribuit toţi la căderea comunismului. Culpabiltatea pentru acea formă criminală de comunism, aparţine majorităţii copleşitoare a poporului român. Această majoritate simpatizeaza şi azi cu foştii securişti, votează pe cei care au respins repetat o Lege a Lustraţiei şi continuă să voteze pe foştii comunişti de rang înalt. (Notă: Nimeni din presă nu m-a întrebat despre cum am plecat eu în SUA). Majoritatea poporului român continuă şi azi să facă o nedreptate altor români cinstiţi, care gândim şi suntem altfel. Din decembrie 1989 până în prezent au trecut mai mult de 27 de ani. Românii, nu toţi dar în majoritatea lor, continuă să fie la fel de slabi profesional, şmecheri, mici hoţi-găinari. Asta se poate citi pe ei, atât în România, cât şi în lume pe unde-i întâlneşti Prof. Emil Aluaş

Editorial:

Mafia dâmboviţeană înfloreşte, în timp ce statul român, adică noi, sutem impotenţi.

De zeci de mii de ori m-am întrebat dacă mai are rost să-mi aştern pe hartie gândurile, şi dacă mai are rost să le dau spre publicare. Mărturisind această îndoială celor din jurul meu din ţară şi străinătate, reacţiile au fost diverse. Dau atenţie celor care îmi spun să continui, că numai aşa ceva tot se va întipări în mintea şi inimile românilor. Că numai în acest fel cei care au furat şi continuă să fure, să sfideze şi să-şi bată joc de acest popor, mai pot fi cel puţin avertizaţi că odată şi-odată, ei, această CAMORA a Dâmaboviţei, ar fi firesc să plătească pentru faptele lor.

Citesc şi urmăresc declaraţiile unor personalitaţi române (Adrian Vasilescu BNR), şi străine, care plasează România pe primul loc în economia subterană. În prezent 28 % din PIB’ul României este economie subterană. În toate ţările există un anumit procent de economie subterană. Austria de exmplu, are un procent de 8, 2 % din PIB economie subterană. Germania 6, 5 %. Franţa 9, 5 %. Iar peste Atlantic, în SUA, există între 4 şi 6 % economie subterană. Şi pentru că cunosc foarte bine situaţia din SUA, ştiu că statul american acceptă anual acest procent din PIB.

În România muncesc la negru 1, 4 milioane de români (Adevărul, 06. 04. 2017). Uniunea Europeană a publicat în acest an un raport despre România în care afirmă că între 15-20 % din PIB reprezintă munca la negru. Românii infractori bagă în buzunar o sumă nedeclarată de 123 de miliarde de RON. Per total în acest an economia neagră a României va inghiţi 229 de miliarde de RON din PIB, iar bugetul de stat va fi păgubit cu 81 de miliarde de RON. Suma care ar putea fi foarte bine folosită la construcţia celor 5 autostrăzi: Autostrada Transilvania, Autostrada Constanţa-Nădlac, Autostrada Bucureşti-Craiova-Timişoara, Autostrada Iaşi-Tg. Mureş. În ultimii 10 ani, deci de când România a devenit membră UE, ţara noastră a pierdut 30 de miliarde de EURO. Căteva sectoare de evaziune fiscală au devenit proverbiale, ca: Industria alimentară, Industria farmaceutică şi comerţul cu echipamente agricole.

Ce face statul român, adică noi toţi, cu aceşti evazionişti de Dâmboviţa, când anual ies la iveală furtul a zeci de mii de miliarde de EURO ?. Îi tolerează. Aşa cum tot pe faţă statul tolerează munca la negru a milioane de români. Rog reţinţi, toate aceste miloane de români care muncesc la negru, urmează ca peste doar caţiva ani să revendice pensii de la statul român. Deci de la noi din buzunar. Şi astfel acest “Stat Român” se descalifică singur, fiind de fapt o forma fără fond.

Suntem deci “un stat” mâncat de cangrena corupţiei. În zeci de editoriale am sugerat că întreaga “clasa politică din România“, din 1990 până în prezent, parlament, guverne, prim-miniştrii, preşedinţi, trebuie traşi la răspundere pentru aducerea cu bună ştiinţă a acestei ţări, la mizeria naţională care de-abia acum va începe. Nu. Să nu vă imaginaţi că străinii sunt de vină. În ultimii 150 de ani România s-a dezvoltat NUMAI cu, şi datorită, investiţiilor străine. Inclusiv regimul Ceauşescu (Adrian Vasilescu Digi 24/ 09. 04. 2017). De vină sunt mafioţii de pe malul Dâmboviţei cărora nu le pasă de această ţară.

Prof. Emil Aluaş                                                                      Duminică, 9 aprilie, 2017
Preşedinte-Fondator                                                                 Cluj-Napoca, RO
Fundaţia PRO WEST


EA/cc:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu