duminică, 23 aprilie 2017

Liga Vestului spre o Transilvanie Autonoma

Acest Editorial este publicat si in: Revista Agero-Stuttgart (agero-stuttgart.de), 400 000 de cititori pe luna, citita si in SUA si Canada; Ziarul Buna Ziua Cluj (bzc.ro), 150 000 de cititori pe luna; Ziarul LaPresa (lapresa.ro) 100 000 de cititori pe luna. Facebook.com Emil Aluas; Facebook.com Uiunea Ardelenilor Si Banatenilor; Blog: emilaluas.blogspot.ro

Prezentare autor:

Cadru universitar în Europa şi SUA, refugiat politic în SUA în 1986, publicist cu peste 900 de editoriale/articole/interviuri, publicate în România, Germania (Stuttgart), SUA, profesorul Emil Aluaş este fondatorul şi preşedintele Fundaţiei PRO WEST, Cluj.


[Apariţie în presa Occidentală: ”Cei care am plecat înainte de decembrie 1989 ca refugiaţi politic, am contribuit toţi la căderea comunismului. Culpabiltatea pentru acea formă criminală de comunism, aparţine majorităţii copleşitoare a poporului român. Această majoritate simpatizeaza şi azi cu foştii securişti, votează pe cei care au respins repetat o Lege a Lustraţiei şi continuă să voteze pe foştii comunişti de rang înalt, sau pe urmasii lor. (Notă: Nimeni din presă nu m-a întrebat despre cum am plecat eu în SUA). Majoritatea poporului român continuă şi azi să facă o nedreptate altor români cinstiţi, care gândim şi suntem altfel. Din decembrie 1989 până în prezent au trecut mai mult de 27 de ani. Românii, nu toţi dar în majoritatea lor, continuă să fie la fel de slabi profesional, şmecheri, mici hoţi-găinari. Asta se poate citi pe ei, atât în România, cât şi în lume pe unde-i întâlneşti  Prof. Emil Aluaş].

Editorial:

Liga Vestului şi drumul spre o Transilvanie Autonomă

Apariţia în presă (stiripesurse.ro, vineri, 21. 04. 2917) a înfiinţării Ligii Vestului nu a fost pentru mine şi pentru cei pe care-i reprezint un “şoc în politica românească”. (Notă: termenul de ŞOC a fost folosit în titlul articolului). Liga Vestului a apărut pe modelul Ligii Nordului din Italia la iniţiativă lui Umberto Rossi în urmă cu mai mult de două decenii. Mai devreme sau mai târziu TREBUIA să apară şi în Ardeal această iniţiativă. În articolul din sursa amintită se explică motivul economic a apariţiei Ligii Vestului. Noi, Uniunea Ardelenilor Şi Bănăţenilor, zicem că ŞI motivul economic este important, dar nu ca motiv primordial. Liga Vestului a apărut din incompatibilitatea noastră, a ardelenilor şi bănăţenilor, cu restul populaţiei de peste Carpaţi. Tocmai am publicat un editorial pe acest subiect.

Actualul PNL din Ardeal şi Banat este iniţiatorul Ligii Vestului, respectiv judeţele: Oradea (Bihor), Cluj, Arad, Timişoara (Timiş) şi Sibiu. Aceste judeţe sunt pe lista actuală. DEOCAMDATĂ. Aşa cum sunt tot atât de sigur că în urmatoarea perioadă vor vrea să fie pe listă toate celelalte 11 judeţe din Ardeal şi Banat. Se vehiculează şi un nume: Dr. Paul Jurgen Porr, Preşedintele Forumului Democratic German din România. Fost clujean, medic la Spitalul III, (Clinica Evreiasca în limbaj clujenesc), îl cunosc foarte bine.Ulterior s-a mutat la Sibiu. Se mai vehiculează şi fostul premier Dacian Cioloş. Românii au fost în întreaga lor istorie, şi sunt şi în prezent, numai la nivel de agricultori. (“măi nea agricultură”, ne adresam ironic pe vremea studenţiei). Tragedia este: Cum Dumnezeu numai agricultorii şi cei afiliaţi lor, răzbesc în suprastrucutră României.                                                                 

Se elaborează o întreagă strategie pentru această Ligă a Vestului care duce până la atragerea în Ardeal şi Banat a tuturor marilor business’uri de peste Carpaţi, precum şi a marilor companii care doresc să plece din Ungaria. Nu am suficient spaţiu ca să trec la detaliile din acest articol. Dar pentru noi, care milităm de decenii pentru o descentralizare autentică, şi păstrarea specificului multietnic şi religios al Transilvaniei, este un pas important care ne va ajuta să ne atingem scopul: O Autonomie Administrativ-Financiară a Ardealului şi Banatului.

Acest drum spre o Autonomie Administrativ-Financiară a Ardealului şi Banatului a fost deja foarte lung. Durează de mai bine de 25 de ani. Apariţia Ligii Vestului TREBUIE să ne ajute să ne atingem scopul. Iar în final să ne integrăm cât mai rapid în Cultura şi Civilizaţia Vestică. La orice preţ.

Prof. Emil Aluaş                                                        Duminică 23 aprilie, 2017
Preşedinte-Fondator                                                  Budapesta
Fundaţia  PRO WEST, Cluj

Facebook.com Emil Aluas
Facebook.com Uniunea Ardelenilor Si Banatenilor

Blog: emilaluas.blogspot.ro


EA/cc:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu